Kontinental u Ženevi predstavlja zimsku gumu posljednje generacije

Pneumatik premijum klase za vozila srednjeg i luksuznog segmenta će se na našem tržištu naći na jesen.
1 komentar(a)
Ažurirano: 07.03.2014. 14:03h

Proizvođač guma Kontinental (Continental) se već uveliko sprema za narednu zimsku sezonu, a na njihovom štandu u Ženevi nalazimo i dokaz za to.Svjetsku premijeru tamo slavi nova zimska guma premijum klase Continantal WinterContact TS 850 P koja će kod crnogorskog zastupnika, firme "Vujačić Company", da bude dostupna na jesen. Ovim novim modelom, razvojni tim trenutno vodećeg svjetskog proizvođača zimskih guma još jednom je nadmašio sebe, tako što je uspio da poboljša karakteristike proizvoda.

Continental WinterContact TS 850 P je bolji od prethodnika i kad je riječ o upravljivosti na snijegu (za 5%) i na suvom asfaltu (2%), kao i pri kočenju (5%). Za ovo je zaslužan novi asimetrični dizajn gazećeg sloja. Od naredne sezone, WinterContact TS 850 P će postepeno zamijeniti svoje prethodnike - TS 830 P i ContiCrossContact Winter – zajedno sa svojim “većim bratom", modelom TS 850 P SUV. Ove gume će se proizvoditi u velikom broju dimenzija, pa će moći da zadovolji širok krug vlasnika vozila velike snage i sportskih automobila. Continental će gumu WinterContact TS 850 P praviti za točkove od 16 do 20 inča u prečniku, široke od 205 do 275 mm. Svi pneumatici su sertifikovani za upotrebu do brzine od čak 270 km/h.Gume novog tipa će se prodavati po istoj cijeni kao i dosadašnji proizvod, saznajemo na štandu Continentala.

Nove oznakePočevši od Continental WinterContact TS 850 P gume, proizvođač iz Hanovera će uvesti nove oznake za svoje zimske i ljetnje gume. Ubuduće će svi novi proizvodi umjesto riječi Conti u svom nazivu imati riječ Continental.

Galerija

Bonus video: