Novi Audi TT stiže u Ženevu

Audi na salonu u Ženevi predstavlja novu generaciju sportskog automobila čiji će dizajn biti evolucija, a ne revolucija.
105 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 27.02.2014. 11:31h

Audi će na salonu automobila u Ženevi da predstavi novu generaciju modela TT, a njemački proizvođač je objavio i nacrte.Novi TT će se zasnivati na sličnim dizajnerskim principima kao i prve dvije generacije, ali će njegov izgled dijelom biti zasnovan i na većem i skupljem rođaku, supersportskom modelu R8.

Novosti su LED farovi i zadnja svjetla, širi blatobrani i još neki detalji.

Unutrašnjost je već otkrivena na sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu. Okrugli ventilacioni otvori sa ugrađenim kontrolnim prekidačima za klima uređaj, S sportska sjedišta, nova centralna konzola, volan zaravnjen u donjem dijelu, 12,3-inčni TFT displej, aluminijumski umeci – sve to su karakteristike enterijera novog TT-a. Audi TT će ležati na MQB platformi VW grupe, a pokretaće ga četvorocilindarski turbobenzinski motori, a jedan petocilindraš od 380 KS je rezervisan za TT-RS. Za prenos snage su zaduženi manuelni šestsotepeni mjenjač ili automatik sa duplim kvačilom. Pogon na sve točkove quattro se može dobiti uz doplatu.Više detalja i fotografija očekujte nakon premijere u Ženevi iduće sedmice.

Galerija

Bonus video: