Reno novom Tvingu vratio stari šarm

Treća generacija malog gradskog automobila promoviše stare dizajnerske vrijednosti, a tehnički novitet je pogon na zadnje točkove.
1 komentar(a)
Ažurirano: 15.02.2014. 11:12h

Ljubitelji prvobitnog Reno Tvinga nijesu krili razočaranje kada je francuski proizvođač 2007. godine lansirao drugu generaciju malog gradskog automobila.Automobil je bio moderan, ali je ostao bez šarma koji je krasio original. Mada se to nije odrazilo na prodaju, Reno je odlučio da trećoj generaciji vrati nekadašnje dizajnerske vrijednosti.

Novi Tvingo se drastično razlikuje od prethodnog modela, a osim što je inspirisan prvim modelom, u njega su utkani i neki detalji Renoa 5, kazao je glavni dizajner Lorens van der Aker.

Automobil je, međutim, tehnički dosta različit u odnosu na ono na šta smo navikli od njega. Novi Tvingo ima petoro vrata, a ručke zadnjeg para vrata su skrivene u nosačima krova. Zbog smanjenja troškova, prozori na zadnjim vratima se mogu samo djelimično otvoriti radi ventilacije. Druga, još radikalnija razlika je to što je pogon prebačen na zadnje točkove, jer Tvingo dijeli tehnologiju sa budućim Smart modelima. Prednosti ovakve koncepcije su mali krug okretanja i mali prepust preko prednje osovine.

U ponudi će da budu četiri boje karoserije, Dream bijela, Shopping plava, Race žuta i Passion crvena, kao i varijanta sa pokretnim krovom. Tehnički podaci, kao i unutrašnjost, za sada ostaju pod velom tajne.

Bonus video: