Nova Škoda Oktavija Skaut spremna za off-road izazove

Pored specifičnih estetskih dodataka, trakcija je poboljšana za 25 odsto, a bolje su i performanse pri startovanju i sposobnost na uzbrdicama.
50 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.02.2014. 10:01h

Škoda će na sajmu automobila u Ženevi da proširi porodicu modela Oktavija do sada najatraktivnijim članom.Oktavija Skaut (Scout), robusni karavan sa upečatljivim off-road izgledom i inovativnim pogonom na sve točkove, upotrebljiv je na gotovo svim vrstama podloge.Skaut je zasnovan na Oktaviji karavan, a karakteriše se posebnim dodacima dodacima na karoseriji, crnim branicima, pragovima i obrubima blatobrana i velikim usisnicima vazduha.

Udaljenost vozila od podloge je povećana za 3,3 cm u odnosu na standardnu Oktaviju. U okviru serijske opreme su 17-inčni aluminijumski točkovi, a u unutrašnjosti je trokraki multifunkcionalni kožni volan i elementi posebno pravljeni za Skaut.Pogon na sve točkove je zasnovan na petoj generaciji Haldex kvačila, a nove tehnološke funkcije čine ovaj automobil najboljim Skautom ikada. Trakcija je poboljšana za 25 odsto, a performanse pri startovanju i sposobnost na uzbrdicama su značajno unaprijeđeni.

Zahavaljujući većem napadnom i odlaznom uglu, Skaut sad može da se kreće uz još strmije terene. U ponudi će da budu dva dizela i jedan benzinski motor, za koje Škoda još nije objavila detalje. Pogonski agregati su 20 odsto ekonomičniji u poređenju sa prethodnicima.Oktavija Skaut će da bude dosta skuplja od standardnog modela, ali se još ne zna koliko.

Bonus video: