Terenska Buba blizu serijskoj proizvodnji

Folksvagenova studija Beetle Dune predstavljena u Detroitu bi trebalo da postane specijalna verzija koja će se uskoro naći na tržištu.
1 komentar(a)
Ažurirano: 17.01.2014. 10:41h

Folksvagen u Detroitu ovih dana izlaže koncept automobil Beetle Dune, a prema najavama on bi uskoro trebalo da uđe u proizvodnju.Iako nije zvanično objavljena, ova informacija dolazi iz dobro obaviještenih izvora, koji navode da bi terenska Buba mogla da se nađe na tržištu u bliskoj budućnosti.Biće to specijalna verzija koja će dobiti interesantne dodatke na spoljašnjosti, u unutrašnjoti, pa čak i ispod haube.

Koncept Dune je zasnovan na Beetle R-Line modelu, a odlikuje se povećanim klirensom (rastojanje od tla), aluminijumskim i hromiranim djelovima, 19-inčnim točkovima, dvodjelinim nadgradnjama blatobrana, ventilacionim otvorima na haubi, sjajnocrnim elementima, a tu su i biksenon farovi, dva zadnja spojlera, dupli završeci auspuha... Aluminijumski detalji kabini daju sportski i luksuzni karakter, a utisak upotpunjavaju dvobojna sportska sjedišta i 7,7-inčni touch screen informativno-zabavni sistem. Pod haubom je 2,0-litarski benzinac od 210 KS uparen sa šestostepenim DSG mjenjačem.

Bonus video: