Kineski golf napada Evropu

Kuoros 3 hečbek je dug 4,44 metra i ima dinamičan i vrlo jednostavan dizajn, a rađen je po evropskim ukusima.
88 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 17.01.2014. 00:53h

Mladi kineski proizvođač automobila Kuoros (Qoros) napada evropsku kompaktnu klasu. Na sajmu u Ženevi u martu ove godine, ova kompanija će da predstavi hečbek verziju modela Kuoros 3.

Ovaj automobil bi trebalo da privuče evropske kupce. Prve fotografije nam otkrivaju da će to da bude dinamično, ali uz izuzetak nekih hromiranih detalja, vrlo jednostavno dizajnirano vozilo. Time je Kuoros jasno istakao kandidaturu da postane narodski auto i da otkine parče kolača VW Golfu, Pežou 308 i sličnim automobilima. Naravno, Kuoros je u tu svrhu primijenio međunarodne standarde kvaliteta, bezbjednosti, opreme i dizajna.

Test bezbjednosti koji je Euro NCAP sproveo kod limuzinske verzije vrlo jasno je postavio stvari: Kuoros je najbezbjednije vozilo koje je ova organizacija ispitala tokom prošle godine. Prvi put je jedno vozilo iz Kine dobilo pet zvjezdica.Hečbek je zasnovan na platformi limuzine, ali je 18 cm kraći, i dug je 4,44 metra. U ponudi motora su 1,6-litarski atmosferski benzinski motor snage 126 KS i turbo verzija istog od 156 KS. Za prijenos snage služe manuelni šestostepeni mjenjač i automatska transmisija sa duplim kvačilom sa istim brojem brzina. Potrošnja najštedljivijeg modela u limuzinskoj verziji iznosi 6 litara.U Kini bazna verzija limuzine košta 14.400 eura , a proizvođač obećava da će cijena u Zapadnoj Evropi biti ispod 20.000 eura. Očekuje se da će hečbek biti jeftiniji od Golfa.

Bonus video: