Ovako će izgledati ključ za BMW-ov automobil

Otkako su proizvođači uveli otključavanje bez klasičnog ključa i startovanje motora na dugme, njegov dizajn se znatno promijenio
7 komentar(a)
Ažurirano: 25.12.2013. 10:11h

BMW je za model i8 izradio novu vrstu "ključa" sa displejem preko kojeg korisnik dobija informacije bitne za vožnju ovog automobila sa hibridnim pogonom.

Otkako su proizvođači uveli otključavanje bez klasičnog ključa i startovanje motora na dugme, njegov dizajn se znatno promijenio, piše B92.

U BMW-u su shvatili da ova, i dalje neophodna spravica, može da posluži i za prenošenje pojedinih informacija sa putnog kompjutera. Tako su njihovi inženjeri povećali dimenzije ključa i ugradili mu ekran.

S obzirom da je BMW i8 automobil sa dva pogonska sistema, benzinskim i električnim, vozač preko displeja može da sazna koliko mu je ostalo goriva u rezervoaru, do kog nivoa su napunjene baterije i koliko kilometar može da pređe prije nego što ostane bez benzina, odnosno električne energije.

Unutrašnjost BMW-ovog modela i8

Kompanija nije saopštila da li je nova vrsta ključa dio standardne ponude ovog automobila čija cijena iznosi preko100.000 eura, ili će kupci moći da ga dobiju samo kao doplatnu opciju.

Bonus video: