Mazda 3 proglašena za “Auto sajma” u Budvi

Osim što je najsvježiji model na manifestaciji, japanski kompakt zadovoljio je i ostale kriterijume žirija, kao što su odnos kvaliteta i cijene, moderne tehnologije i privlačan dizajn.
271 pregleda 7 komentar(a)
Mazda 3 Budva a, Foto: Saša Marković
Mazda 3 Budva a, Foto: Saša Marković
Ažurirano: 10.10.2013. 10:48h

Mazda 3 je proglašena za “Automobil sajma” na Sajmu automobila u Budvi, i to prema odluci osmočlanog žirija sastavljenog od specijalizovanih automobilskih novinara iz Crne Gore i okruženja, a jedan od članova je bio i predstavnik “Vijesti”, autor ovog članka.

Osim što je najnoviji model koji je predstavljen na ovoj manifestaciji (stigao direktno sa svjetske premijere u Frankfurtu), “trojka” zadovoljava i sve druge kriterijume za ovu nagradu.

Najmodernije SkyActiv tehnologije pogona, mjenjača i šasije, u kombinaciji sa materijalima bliskim premijum klasi i vrlo pristupačnom cijenom (bazni model sa alu-felgama i automatskom klimom košta 15.590 eura), učinile su da ovaj auto, izložen na štandu firme “Efel Travel” dobije većinsku naklonost žirija.

Osim ovog priznanja, podijeljene su nagrade u još 10 kategorija, pa je za “Gradski lifestyle auto” proglašen Opel Adam (štand “Osmanagić Company”), “Porodični automobil” je Toyota Corolla (Efel Motors), a u kategoriji krosovera priznenje je odnio Renault Captur (Alliance).

“Terenac sajma” je, prema mišljenju žirija, novi Jeep Grand Cherokee (Ben-Kov), “Poslovna limuzina” Škoda Octavia Bussiness (Autočačak), dok je “Najekskluzivniji automobil” bez prave konkurencije Mercedes S-klasa (Ljetopis Automotive).

Za “Ekološko vozilo” žiri je proglasio mali japanski električni skuter Yamaha EC 03 (Efel Motors), “Motocikl sajma” je KTM 1190 Adventure (Tuttomoto), a “Hit sajma” Fiat 500L Trekking (Kov-Car).

Specijalna nagrada otišla je u ruke fabrike maziva FAM.