Sezona lova na četvorotočkaše: Budvanski sajam od 9. oktobra

“Veliki broj izlagača na jednom mjestu biće ponovo u prilici da u sajamskom ambijentu publici predstavi premijere
57 pregleda 3 komentar(a)
mazda 3, Foto: Autoweek.com
mazda 3, Foto: Autoweek.com
Ažurirano: 08.10.2013. 20:22h

Na Jadranskom sajmu u Budvi sjutra počinje 16. izdanje sajma automobila. Manifestacija koja dugi niz godina predstavlja vrhunac automobilskih dešavanja u Crnoj Gori, i ovog puta obećava dosta zanimljivih novih modela i odlične prilike za kupovinu novog vozila.

“Veliki broj izlagača na jednom mjestu biće ponovo u prilici da u sajamskom ambijentu publici predstavi premijere i novitete poznatih svjetskih brendova koje zastupaju”, kazao je na konferenciji za novinare Rajko Bujković, direktor Jadranskog sajma.

U Jadranskom sajmu obećavaju da će ponuda da bude vrlo bogata.

“Očekujemo da raznovrsnost i kvalitet ponude, od luksuznih modela premijum brendova pa sve do malih gradskih automobila, od kojih se značajan broj prvi put pojavljuje na našem tržištu, privuče veliki broj posjetilaca, a posebno kupaca. Zainteresovani će na licu mjesta moći da dobiju usluge lizing kompanija i osiguravajućih kuća, što će omogućiti kratke i efikasne procedure kupovine po povoljnim uslovima.”, kaže se u saoštenju Jadranskog sajma.

Kao i ranijih godina, svoje mjesto će uz automobile naći prateći segmenti autoindustrije: oprema za tehničke preglede, oprema za automobile, pneumatici, maziva i auto kozmetika poznatih brendova. Neće izostati ni ponuda motocikala i moto-opreme, čije obilježje ove godine je prije svega kvalitet i najavljene premijere atraktivnih modela u više klasa.

Tojota RAV4

Programski dio Sajma imaće obilježja edukativnog i zabavnog karaktera, uz dodjele nagrada novinarskih žirija za najbolje izložene modele automobila u različitim kategorijama, izbor najljepše hostese Sajma automobila i nagradu Expo Trophy koju Jadranski sajam dodjeljuje za ukupan kvalitet sajamske prezentacije.

Isto tako, posjetioci će biti u prilici da učestvuju u nagradnoj igri i osvoje neke od brojnih nagrada koje Jadranski sajam dodjeljuje u saradnji sa izlagačima. Otvaranje 13. Sajma automobila predviđeno je za sjutra, 9. oktobar, u 11 časova uz svečanu ceremoniju i zabavni program.

“Očekujemo da će i na ovogodišnjoj manifestaciji kupci izabrati pravi auto za sebe uz najpovoljniju cijenu i minimalan rok isporuke, kao i da će izlagači ostvariti dobre poslovne rezultate”, ističu u Jadranskom sajmu.

KTM 1190 Adventure

Povratak Forda

Dok kriza na tržištu automobila proteklih godina nije previše ugrožavala sajam, makar što se tiče broja izlagača, ovog puta nećemo vidjeti neke stalne učesnike. Pored tradicionalnog izostanka automobila Folksvagen, Audi, Seat, BMW, Mini, Kija i Subaru, čiji su zastupnici izabrali drugi način da se približe kupcima, organizovanjem sopstvenih manifestacija i popusta, ove godine se u Budvi neće pojaviti ni neki standardni izlagači poput Pežoa, Suzukija i Hjundaija.

Ipak, dobra vijest je da će nakon nekoliko godina pauze, posjetioci sajma u Budvi moći da vide Fordove modele, čiji je zastupnik ove godine postala firma Pegasus. Evo i liste automobilskih i moto brendova koji će se pojaviti u Budvi: Reno, Nisan, Dačija (izlagač “Alliance”), Škoda (Autočačak), Iveko, Alfa Romeo, Džip, Lanća, Krajzler (Ben-Kov), Tojota, Leksus, Honda, Jamaha (Efel Motors), Mazda (Efel Travel), Fijat (Kov-car), Mercedes (Ljetopis), Grejt Vol, Lada (Montelada), Opel, Ševrolet (Osmanagić), Ford (Pegasus), Kavasaki, KTM (Tuttomoto).

Nisan nout

Svjetska vicepremijera mazde 3

Nova Mazda 3 će svjetsku vicepremijeru imati na sajmu automobila u Budvi. Ovlašćeni zastupnik ovog japanskog proizvođača za Crnu Goru, firma “Efel Travel”, potvrdila nam je da je novi kompaktni automobil juče iskrcan sa broda u Roterdamu, odakle će kamionom biti dopremljen direktno u Budvu.

Osim nove “trojke“, posjetioci će da vide još dosta najsvježijih noviteta, kao što su redizajnirana opel insignija, novi nisan nout, dačija MCV, škoda oktavija, fijat 500L treking, Tojotini modeli korola, auris karavan i RAV4, džip grand čiroki, grejt vol hover H6, mercedes S-klasa, kao i motocikli KTM 1190 Adventure i 390 Duke.

Džip grand čiroki

Bonus video: