Volvo FH predstavljen u Bandićima

“Novost je što ćemo u bliskoj budućnosti moći da servisiramo i Reno kamione, a takođe i građevinske mašine"
133 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 08.10.2013. 15:26h

Volvo je u svom servisnom centru u Bandićima na putu Podgorica-Danilovgrad, predstavio novi kamion FH serije, koji je predviđen za dugolinijski transport.

FH u ponudi ima devet Euro 6 dizel agregata zapremine 13 i 16 litara, snage od 420 do 750 KS, koje krasi veliki obrtni moment I mala potrošnja goriva.

Novitet je i I-Shift mjenjač, koji je, prema riječima ljudi iz Volvoa, teško nadmašiti u ekonomičnoj vožnji, a krase ga precizne promjene stepena prenosa i inteligentan softver koji značajno poboljšavaju ekonomičnost.

“Kamion je lansiran u septembru prošle godine, a prošlog mjeseca je dobio prestižnu nagradu 'Kamion godine' na sajmu u Moskvi”, kazao je Johan Bjorner, direktor Volva za region Jadrana na prezentaciji kojoj je prisustvovao veliki broj zvanica i klijenata.

“Novost je što ćemo u bliskoj budućnosti moći da servisiramo i Reno kamione, a takođe i građevinske mašine, dok početkom iduće godine stižu i ostali proizvodi Volvoa kao što su FMX i FM”, kazao je Bjorner.

Šef Volvo servisnog centra u Bandićima Mihael Železnik je dodao da se servis konstantno nadograđuje i da se čini sve da se korisnicima maksimalno izađe u susret.

Galerija

Bonus video: