Mercedesova luksuzna jahta čija će matična luka biti Porto Montenegro

Mercedes na sajmu u Monaku otkrio finalni dizajn svoje luksuzne jahte...
121 pregleda 4 komentar(a)
Mercedes, jahta, Foto: De.autoblog.com
Mercedes, jahta, Foto: De.autoblog.com
Ažurirano: 01.10.2013. 11:39h

Ovako će izgledati Mercedesova luksuzna jahta čija će matična luka da bude Porto Montenegro.

Plovilo koje je u vidu makete najavljeno prije par mjeseci na promociji brenda Mercedes-Benz Style upravo u ovoj tivatskoj marini, otkriveno je na sajmu jahti u Monaku u vidu umanjenog modela dugog dva metra, a zvaničan naziv mu je erou 460 (Arrow 460).

U saradnji sa brodogradilištem Silver Arrow Marine, napravljena je jahta koja za cilj ima da dizajnerske vrijednosti Mercedesovih automobila prenese u industriju brodogradnje, a konačan rezultat vidite na fotografijama.

“Ova nova motorna jahta svojim emocionalnim i visokotehnološkim karakteristikama odslikava našu dizajnersku filozofiju senzualne čistote i savršenog izraza modernog luksuza,” rekao je Gorden Vagener, potpredsjednik za dizajn u kompaniji Daimler AG.

Srebrna strijela Porto Montenegra je dugačka 14 metara, a odlikuje se elegantnim i dinamičnim linijama.

Luksuzna kabina prima do 10 putnika, a presvučena je premijum kožom i eukaliptusom. Opremljena je klima uređajem, vrhunskim audio sistemom, ledomatom i "vinskim podrumom.” Da bi se maksimalno iskoristio prostor, sto za ručavanje i krevet se mogu sklopiti.

Za one koji žele više vazduha tokom plovidbe, omogućeno je otvaranje prednjih prozora, dok se zadnji mogu uvući. Tu je i zadnji dok koji može da se izvuče i obložen je sintetičkim materijalom.

Snagu za pogon će obezbjeđivati dva dizel motora od kojih svaki razvija 480 konjskih snaga. Uz pomoć njih, Mercedesova jahta će moći da se kreće brzinom od 28 do 30 čvorova na mirnom moru.

Zainteresovani kupci već mogu da naruče jahtu, a prvi model Edition 1, koji će biti proizveden u 10 primjeraka, koštaće 1,25 miliona eura bez poreza. Prve isporuke su zakazane za početak 2015. godine.

Bonus video: