Mercedes-Benz style u Porto Montenegru

U elitnoj marini predstavljeni automobili, jahta, namještaj i asesoari sa potpisom luksuznog njemačkog brenda
66 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 28.07.2013. 07:51h

Prvi put u ovom dijelu Evrope i prije zvaničnog početka prodaje koja kreće tek u septembru, sinoć je u Tivtu predstavljena nova “mercedes S-klasa” (W222) – perjanica u ponudi proizvođača luksuznih vozila sa trokrakom zvijezdom iz Štutgarta.

U elitnom tivatskom nautičkom centru Porto Montenegro sinoć je spektakularno otvoren izložbeni paviljon na kome je čuvena njemačka kompanija ekskluzivno predstavila svoj novi brend “Mercedes-Benz Style”.

Novi top model “mercedesa” zamišljen da se nosi sa čuvenim “Rols Royce Phantomom”, pršti od najmodernije tehnologije i luksuza, a cijene se kreću od 80 hiljada eura naviše.

“Kao što svi znate, Mercedes-Benz je već 127 godina od kada smo upravo mi napravili prvi automobil na planeti, nesporni lider tehnoloških inovacija u svjetskom automobilizmu. Nova “S klasa” to ubjedljivo dokazuje. Sada vam donosimo i čitav jedan novi spektar luksuznih proizvoda koji u sebi imaju DNK kod Mercedesa i njegove trokrake zvijezde, pod brendom “Mercedes-Benz Style”. Cilj je da se prenese i izrazi nepogrešivi i progresivni Mercedes-Benz dizajn, kao i visok standard luksuza i estetike”, kazala je predstavnica „Mercedes-Benza” Tanja Gerold.

Postavku “Mercedes-Benz Style” paviljona u Porto Montenegru upotpunili su kolekcija ručno rađenog italijanskog namještaja, proizvodi od kože i prtljag, naočari za sunce, model posebno opremljenog primjerka poslovnog helikoptera “Eurocopter EC145 Mercedes-Benz Style”, kao i studija dizajna nove, dugoočekivane luksuzne jahte „Siler Arrows Marine” – nautičke branše Mercedesa.

Novu “morsku srebrnu strijelu”, kako se popularno naziva prva Mercedesova jahta, predstavio je Ronald Gibs, predsjednik “Silver Arrows Marinea”. On je istakao da model “Gran Turismo” kombinuje tipičan dizajn „Mercedes-Benz” putničkih vozila sa inovacijama koje su do skoro bile nepoznate u industriji brodogradnje. „Mercedes-Benz” dizajneri automobila su razvili inovativni stil i raspored kabina na jahti, formirali su spoljašnji i unutrašnji izgled i izabrali odgovarajuće materijale i kombinacije boja.

Sa dužinom od 14 metara, nova jahta je dizajnirana kao crossover. Koncept impresionira inovacijama i inteligentno iskorišćenim prostorom. Jahta je pogodna za dnevne izlete, ali takođe posjeduje i prostorije za spavanje i odmor”, kazao je Gibs. Konačna verzija ovog 14 metara dugog „Gran Turismo” modela motorne jahte biće predstavljena na velikom sajmu nautike u Monaku krajem septembra 2013. Prestižnoj luksuznoj jahti brenda “Silver Arrows Marine”, matična luka od sljedeće godine biće upravo Porto Montenegro i Tivat. Inače, paviljon “Mercedes-Benz Style” se nalazi na obali kod zgrade “Teuta” u Porto Montenegru, a za posjetioce će inače, biti otvoren od 28. jula do 11. avgusta od 17 do 22 sata.

Goste je pozdravio i član borda direktora Porto Montenegra Mladen Miranović koji je naglasio da je stavljen kamen temeljac saradnje te kompanije sa prestižnim brendovima kavi su „Mercedes Benz“ i „Silver Arrows Marine“ i najavio da je ta kompanija spremna da odmah krene u realizaciju projekta izgradnje dugo očekivanog servisnog centra za mega jahte u brodogradilištu Bijela, pri čemu će partner Porto Montenegru biti renomirana holandska brodograđevna kompanija „Damen“.

Galerija

Bonus video: