Peta motorijada u Ulcinju: Ako si bajker, moraš naprijed

“Super nam je, pa i da je provala oblaka. Ovo nema cijenu”, kaže Krvina i dodaje da bez rok muzike i piva nema motorijade
108 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 02.06.2013. 09:41h

Dukati, honda, suzuki, kavasaki, BMW, na stotine motora sija u mračnom sutonu kupališta Safari na Velikoj plaži u Ulcinju. Sa improvizovane bine odjekuju rok note poznatih svjetskih bendova, uključujući i one sa svih prostora bivše Jugoslavije... Miriše roštilj na sve strane, a na punktu za točeno nikšićko, mora se u red... Muškarci i žene na sebi imaju crne kratke, kožne jakne sa brojnim amblemima na čijoj pozadini piše odakle dolaze... Svi pjevaju i vesele se, vrijeme im ne kvari veče...

Tako je počela Peta motorijada na Safariju, jednoj od najljepših crnogorskih plaža. Kako kaže zakupac kupališta, Petar Delić, to je već tradicija.

“Već peti put bajkeri na Safariju, prvog vikenda juna, zvanično otvaraju sezonu na našoj plaži”, kaže on.

Peti put na Safariju je i Gregor Vermastja (46) iz Ljubljane, predsjednik tamošnjeg moto kluba „Oringe family“.

“Ulcinj je vrhunski grad i ovdje su i ljudi vrhunski. Da nije tako, ne bih bio ovdje večeras”, kaže on dok nazdravlja društvu.

“Nije bitno ko si i odakle si. Ovdje smo svi braća i sestre”, pojašnjava Gregor. Pored njega je bajkerka iz Sremske Mitrovice Tanja Lekšić.

“Prvi put sam u Ulcinju. Lijepo nam je kao što vidite, družimo se i uživamo”, kaže ona. Tanja je u Ulcinj stigla svojom hondom, ali put je neobično dugo trajao.

“Pa, putovali smo tri dana“, smije se i objašnjava da su noćili u Bileći.

“Dug je put, morali smo se i uz put negdje provoditi”, kaže i odlazi za sto gdje su bajkeri iz Ljubljane i Sremske Mitrovice.

“Ovdje je stvarno veličanstveno. Ostaćemo do utorka”, dovikuje dok sjeda za sto.

Gregor je iz Ljubljane krenuo u četvrtak i putovao po kiši.

“Skvasili smo se do kostiju ali ako si pravi bajker nema nazad, samo naprijed“, priča Gregor koji već trideset godina skoro svakog vikenda ide negdje na susrete i druženje.

“Radim u privatnoj firmi i mogu uzeti dan ili dva slobodno. Nadoknadim popodnevnim radom”, kaže on.

Njegov zemljak Tone Krvina na Safari je stigao sa suprugom Tončkom - on na hondi CBF 1000, a ona na kavasakiju ER6F. Tone čeka u red za pivo.

“Super nam je, pa i da je provala oblaka. Ovo nema cijenu”, kaže on i dodaje da bez rok muzike i piva nema motorijade.

“Pivo? Naravno, ali samo umjereno”, kaže uz osmijeh.

Predsjednik ulcinjskog moto kluba “Pirates” Mirsad Ficić dobar je domaćin i poznaje gotovo sve bajkere.

Bez rok muzike i piva nema motorijade

“Pa to je tako u našem svijetu. Mi idemo kod njih, oni dolaze kod nas”, kaže Ficić, čiji je klub organizator susreta. Navodi da su susrete pomogli Opština, TO, neki privrednici i zakupac Safarija, kao glavni sponzor.

“Hvala im svima jer novo nije samo jedna motorijada- ovo je promocija grada i svih njegovih vrijednosti”, ističe Mirsad.

Bajkeri su juče bili u posjeti Starom gradu Svaču, a u popodnevnim satima, svoje ljubimce pokazali su i Ulcinjanima u spektakularnom defileu glavnom gradskom ulicom. Sinoć je na Safariju opet bio rok koncert, a bajkeri druženje okončavaju danas kada se i zatvara kamp. Ali neće svi otići kućama- nije Tanja jedina koja će ostati da uživa u čarima Velike plaže...

“Ovo su neponovljiva iskustva”, kazao je u prolazu jedan od bajkera vidjevši Gregora kako govori u diktafon.

I jesu... Već narednog vikenda, bajkeri će biti na nekom drugom mjestu, ali sa istim ciljem..

Galerija

Bonus video: