Displej u automobilu čistite magičnom krpom

U tu svrhu ne bi trebalo koristiti kuhinjske papirne ubruse niti agresivne deterdžente...
376 pregleda 2 komentar(a)
displej, automobil, Foto: Saša Marković
displej, automobil, Foto: Saša Marković
Ažurirano: 21.05.2013. 14:50h

Danas ćete u većini novijih automobila naći makar po jedan displej, bilo da se radi o monitoru putnog računara, navigaciji ili većim DVD ekranima.

Veliki monitori ili ekrani osjetljivi na dodir (koji su pravi magnet za prašinu) su vrlo praktični, ali otisci prstiju predstavljaju problem koji se dosta često mora otklanjati. Ove osjetljive površine zahtijevaju dosta pažnje pri čišćenju da ne bi došlo do ogrebotina ili drugih oštećenja.

U tu svrhu ne bi trebalo koristiti kuhinjske papirne ubruse niti agresivne deterdžente, jer oni sadrže alkohol koji nagriza spoljašnji sloj ekrana.

Rješenje treba tražiti u krpama sa mikrovlaknima, takozvanim magičnim krpama koje treba da budu oprane i u dobrom stanju. Krpu treba ovlaš navlažiti i laganim pokretima brisati površinu ekrana. Ako je baš dosta zamašćeno, tada upotrijebite neki šampon, ali nikako sredstvo za pranje suđa.

U slučaju da želite da profesionalno očistite displej, možete da se odlučite i za neku specijalizovanu krpu iz palete proizvođača autokozmetike. Ove krpe sa mikrovlaknima koje su već natopljene specijalnim sredstvom za čišćenje, rastvaraju prljavštinu i upijaju čestice. Mana im je što služe za jednokratnu upotrebu.

Bonus video: