Raikonen mijenja Vebera u Red Bullu?

Priču je dodatno podgrijao i vlasnik austrijskog tima Ditrih Matešić, koji je u nedavno izjavio da njegov tim ozbiljno razmišlja o anfažovanju Finca za iduću sezonu
4 komentar(a)
Ažurirano: 01.04.2013. 23:29h

Incident koji se desio na posljednjoj trci Formule 1, na stazi Sepang, uzburkao je duhove u ekipi Red Bulla.

Naime, Sebastian Fetel je uprkos naredbi svoga tima, prestigao timskog druga Marka Vebera, "ukrao" mu pobjedu i izazvao bijes svoga kolege.

U takvim okolnostima gotovo je izvjesno da Austrijanac ne vidi svoju budućnost u ekipi čiji je sponzor najpopularnije energetsko piće na svijetu, pa se uveliko špekuliše o njegovom odlasku na kraju sezone.

Veber (ni) je otpisan

Priču je dodatno podgrijao i vlasnik Red Bulla Ditrih Matešić, koji je u nedavnom intervijuu za Speedweek.com, rekao da njegov tim ozbiljno razmišlja o anfažovanju Kimija Raikonena iduće godine.

"Kimi je smiren i brz i uvjek je kandidat za naš tim", poručio je Matešić, koji ipak dodaje i to da ni priča oko Vebera nije završena.

"I Mark je definitivno naš kandidat za 2014. godinu. Da li će on otići, zna samo on, ali kod nas je uvjek dobrodošao", poručio je Matešić i zapravo dao na važnosti glasinama da je i Fetelovo mjesto u Red Bullu pod znakom pitanja jer je Ferrari već bacio udicu aktuelnom trostrukom šamoiuonu.

Bonus video: