Zavirite u unutrašnjost nove Mercedesove S- klase

Luksuz je akcedntovan kao nikad do sada, a to bi svakako mogla biti posljedica odluke menadžmenta da prekine proizvodnju Maybacha, te je mjesto top modela u ponudi opet zauzela S klasa
2 komentar(a)
Ažurirano: 21.03.2013. 00:25h

Kako se približava 15. maj, za kada je Mercedes najavio premijeru nove generacije svog najluksuznijeg modela S- klase, na internetu se svakodnevno pojavljuju slike koje otkrivaju detalje novog automobila.

Na fotografijama koje slijede predstavljen je gotovo kompletan enterijer, a ono što je primjetno je da je luksuz akcedntovan kao nikad do sada.

To bi svakako mogla biti posljedica odluke menadžmenta da prekine proizvodnju Maybacha, pa je mjesto top modela u ponudi opet zauzela S klasa.

Za muziku zadužen Burmaster

Vrhunsko ambijentalno osvjetljenje horizontalno dijeli instrument tablu, a dominantan detalj su svakako i dva displeja visoke rezolucije, čija dijagonala iznosi 307 milimetara.

Displej ispred suvozača ima ulogu instrument table, a na drugom se reprodukuju informacije sa multimedijalnog sistema Comand.

U pitanju je peta generacija ovog vrhunskog sistema.

Audio sistem je marke Burmester koji razvija 1. 500 Watti i ima 24 reproduktora sa trodimenzionalnim zvučnim efektima.

Buka u kabini svedena na minimum

Udobnosti na zadnjim sjedištima doprinosi 14 samostalnih vazdušnih jastučića, koji imaju funkciju masažera, a zanimljiv detalj je ergonomski naslon za ruku u vratima koji ima opciju grijanja.

Kako bi nivo buke bio sveden na minimum inžinjeri su razvili 150 posebnih komponenti namjenjenih za izolaciju zvuka.

Bonus video: