Nova "Tojota auris" od 13.900 eura

Ulazni model sa petoro vrata opremljen je 1.33 benzinskim motorom i dosta bogatim paketom opreme
0 komentar(a)
Tojota Auris, Foto: Vesko Belojević
Tojota Auris, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 23.02.2013. 12:13h

“Tojota” je u četvrtak veče svečano predstavila novu generaciju modela “auris” u salonu na Starom aerodromu. Ovaj kompaktni porodični automobil dobio je potpuno novi, privlačniji dizajn u odnosu na prethodnika, što će mu, smatraju u Tojoti, biti dobra preporuka za uspjeh u Crnoj Gori.

“U mentalitetu naših ljudi je želja da budu primijećeni, bilo gdje da se nalaze, pa i u automobilu. Novi 'auris' će upravo to omogućiti svom vozaču, pored ostalih tradicionalnih kvaliteta 'Tojote'”, kazala je Biljana Ćetković, marketing menadžer firme “Efel Motors”, ovlašćenog zastupnika japanskog proizvođača na našem tržištu. Novi “auris” je dug nešto manje od 4,3 m, a u njemu komotno može da se smjesti pet putnika.

Ponudu motora čine dva benzinca od 1,33 i 1,6 litara radne zapremine, od 99 i 132 konjske snage, i jedan 1.4 turbodizel snage 90 konja. Kasnije će stići i snažniji dizelaš 2.0 D-4D sa 124 KS.

Ulazni model sa petoro vrata opremljen je 1.33 benzinskim motorom i dosta bogatim paketom opreme (automatska klima, 7 vazdušnih jastuka, kontrola stabilnosti i proklizavanja, CD MP3) košta 13.900 eura, a najjeftiniji dizelaš sa srednjim paketom opreme staje 15.800 eura.

“Kada ovome dodate petogodišnju garanciju bez ograničenja kilometraže i niske troškove održavanja, onda je računica jasna – 'auris' predstavlja jedan od najboljih izbora u ovoj klasi”, dodala je Ćetković.

Bonus video: