Alfa Romeo RC Cuore Sportivo: Fantastični konceptni model budućnosti

"Dizajniran kao omaž velikim GT modelima kompanije, on uzima određene elemente iz prošlih modela, a predstavlja kontinuitet sportskog 8C Competizione", stoji u poruci autora
1 komentar(a)
Ažurirano: 09.01.2013. 23:50h

Iako je tržištna ofanziva Alfe Romeo na pomolu i obožavaoci sa nestrpljenjem očekuju prvi od osam novih modela koji su najavljeni u naredne dvije godine, ostaje dilema da li će se Italijani opet upustiti u vode supersportskih automobila.

Poslednji takav bio je izvrsni 8C Competezione, koji se u ograničenoj seriji našao u prodaji između 2007. i 2010. godine, a koji je svoju platformu i V8 motor dijelio sa Maserati GranTurismom.

Ovih dana su se na internetu pojavili renderi koji najavljuju mogućnost da se o nasledniku 8C Competezione itekako ramišlja.

Upoznajte 6C Cuore Sportivo, GT konceptni model koji odaje priznanje prošlosti italijanskog brenda, istovremeno otvarajući nove mogućnosti za budućnost Alfe Romeo.

"Dizajniran kao omaž velikim GT modelima kompanije, ovaj koncept uzima određene elemente iz prošlih modela, uz savremeni pristup, a predstavlja kontinuitet sportskog 8C Competizione", stoji u poruci autora.

Bonus video: