McLaren radi na imidžu

Novinari zamjeraju McLarenu to što on pruža savršen, ali gotovo uvjek "sintetički i hibridni" osjećaj perfekcije u vožnji, koji je često lišen strasti i oslonjen na "suvu" elektroniku
58 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 20.12.2012. 22:49h

Ron Denis, prvi čovjek McLarena definitivno je jedan od najuspješnijih menadžera u istoriji automobilizma i živi dokaz da se i u vremenu krize može, odgovornim odnosom prema kupcima, postići jako puno.

Ipak, određene poluglasne kritike na račun njegovih automobila izgleda da su mu došle do ušiju. Naime, novinari često zamjeraju to što McLaren pruža savršen, ali gotovo uvjek "sintetički i hibridni" osjećaj perfekcije u vožnji, koji je lišen strasti i oslonjen na "suvu" elektroniku.

Po ugledu na najveće

Najnoviji marketinški potez kompanije iz Vokinga na tragu je nastojanja da se između čovjeka i mašine razvije ta tako dragocjena emotimna veza, koja je uvjek krasila najveće automobilske marke.

Na internet stranici mclarenstore.com, ponuđeni su satovi, naovčanici, odjeća, privesci, a tu su i specijalno dizajnirani koferi sa značkom engleske kompanije.

Posebno je interesantan ručni sat za koji su zaslužni švajcarski TAG Heuer i šef dizajna u McLarenu Frenk Stefenson lično. Serija je ograničena na svega 1. 000 primjeraka, a cijena jednog iznosi 11. 000 eura.

Komplet od tri kofera, koji svojim dimenzijama savršeno pristaju prtljažniku McLarena MP4- 12C koga je Džeremi Klarkson uporedio sa faks aparatom, košta 5. 000 eura.

Tu je i interesantna kožna jakna za "samo" 2. 000 eura, kožne rukavice i još mnogo "prateće opreme" namjenjene romanticima i pasioniranim fanovima ovog luksuznog brenda.

Bonus video: