Piksi dovodi Toyotu u Srbiju?

Stojković, kao poznavalac japanskog mentaliteta i neko ko dugo živi u Japanu je rekao da ako "Šoičiri Tojoda kaže da će razmisliti, znači da već u glavi ima nekoliko rješenja"
7 komentar(a)
Ažurirano: 19.12.2012. 23:20h

Jedan od najboljih fudbalera bivše Jugoslavije Dragan Stojković Piksi nakon susreta sa prvim čovjekom Toyota korporacije izjavio je da postoji velika šansa da japanci grade fabriku u Srbiji.

Prvi, inicijalni sastanak Šoičira Tojode i ministra Mlađana Dinkića ugovoren je za početak 2013. godine.

"Iskreno se nadam da će se napraviti most između Japana i Srbije i da bi i u našoj zemlji mogla da nikne fabrika Toyote", rekao je Stojković za Večernje novosti.

Na pitanje odakle ideja da sa vlasnikom ove japanske korporacije razgovara o fabrici u Srbiji, Stojković je rekao da je prije nešto više od mjesec dana ministar ekonomije i finansija Mlađan Dinkić bio na sjednici MMF koja je održana u Japanu i da su tada razgovarali na tu temu.

"Obećao sam mu da ću prvom prilikom pokušati da sa Tojodom razgovaram o toj mogućnosti, i obećanje sam održao. Rekao sam mu i da postoje velike pogodnosti i da je vlada Srbije spremna za svaku vrstu dogovora", rekao je trener japanske Nagoje.

Stojković, kao poznavalac japanskog mentaliteta i neko ko već godinama živi u "zemlji izlazećeg sunca" dodaje da ako "Tojoda kaže da će razmisliti, znači da već u glavi ima nekoliko rješenja".

Bonus video: