Džordž Buš mlađi prodaje svog Forda F- 150

Automobil će se 19. januara naredne godine neći na humanitarnoj aukciji, a kompletan prihod od njegove prodaje ide u fond namjenjen porodicama poginulih ratnih veterana
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.12.2012. 00:26h

Ford F- 150 je definitivno jedna od najčešćih pojava na sjevernoameričkim drumovima. Za 60 godina postojanja ovog kultnog američkog automobila, prodato je više od 30 miliona primjeraka.

Ono po čemu je ovaj kamionet oduvjek bio superioran u odnosu na konkurenciju je odnos cijene i kvaliteta, koji je uvjek bio u korist kupca.

Tradicionalnom američkom kvalitetu i dizajnu nije odolio ni bivši američki predsjednik Džordž Buš mlađi, pa je 2009. godine u garaži njegovog imanja u Teksasu stigao jedan primjerak Forda F- 150 King Ranch 4x 4 SuperCrew.

Upravo ovaj automobil će se 19. januara naredne godine neći na dobrotvornoj aukciji, a kompletan prihod od njegove prodaje ide u fond namjenjen porodicama poginulih ratnih veterana.

Iako je realna cijena ovakvog kamioneta na tržištu "polovnjaka" negdje oko 21. 000 eura, stručnjaci smatraju da će ovaj primjerak "sa pedigreom" dostići nevjerovatnih 400. 000 eura.

Jedan od razloga za to je i što se u kabini nalazi potpis bivšeg predsjednika (na panelu sa vazdušnim jastucima), a budući vlasnik će dobiti i snimak na kojem Buš vozi pomenuti model i kako se potpisuje u njemu, čime će se njegov novi vozač moći pohvaliti u društvu.

Bonus video: