Hercegnovljanin po narudžbi kompanije Jaguar kreirao gliser

Morem plovi više od 100 plovila izgrađenih u najrenomiranijim svjetskim brodogradilištima, a po nacrtu i dizajnerskom rješenju studija Ivan Erdevicki Naval Architecture Yacht Design
7 komentar(a)
Ažurirano: 02.11.2012. 00:27h

Ivan Erdevički je rođeni Hercegnovljanin koji živi u Kanadi i koji već duže vrijeme radi kao dizajner za neke od najvećih američkih proizvođača jahti.

Njegov originalni stil koji kombinuje umjetnost i inžinjerstvo privukao je pažnju svojom jedinstvenošću, pouzdanošću i performansama.

Svjetskim morima trenutno plovi više od 100 plovila izgrađenih od strane najrenomiranijih svjetskih kompanija iz oblasti ove vrste brodogradnje, a po nacrtima i dizajnerskom rješenju studija Ivan Erdevicki Naval Architecture & Yacht Design.

Ljudi iz kompanije Jaguar nisu ostali ravnodušni na dugačku listu referenci našeg zemljaka, pa su njemu i njegovom timu povjerili zadatak da stvori gliser koji bi doslijedno pratio Jaguarovu dizajnersku filozofiju i bio dostojan znaka i imena "velike mačke".

Za sada iz vrha britanske kompanije nema potvrde o početku proizvodnje ovog briljantnog koncepta, ali se ipak nadamo da ćemo ga uskoro moći vidjeti u punoj veličini i ljepoti na nekom od prestižnih svjetskih sajmova nautike.

Bonus video: