Stiže novi Renault Clio RS

Zvanično predstavljanje zakazano je za ovogodišnji Sajam automobila u Parizu, a prodaja ovog atraktivnog automobila startovaće početkom 2013. godine
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.09.2012. 21:51h

Dizajn nove generacije Renault Clia RS otkriven je iznenada na fotografijama koje su prostrujale internetom, a pojavili su se i prvi podaci koji govore o pogonu, transmisiji i performansama novog člana RS porodice.

Ovaj francuski sportista će biti dostupan samo sa novim polu- automatskim šestostepenim mjenjačem sa dvostrukim kvačilom EDC (Efficient Dual Clutch), koji će koristiti još nekoliko verzija nove generacije.

Clio RS pokretaće 4- cilindarski 1.6 Turbo benzinski motor, koji će razvijati maksimalnu snagu od 149 kW i maksimalni obrtni moment od 224 Nm.

Automobil će biti i brži od prethodnika. Ubrzanje do 100 km/ h će iznositi 6, 5 sekundi, a postizaće maksimalnu brzinu od 233 km/ h.

Zvanično predstavljanje modela Renault Clio Renaultsport zakazano je za ovogodišnji Sajam automobila u Parizu, a prodaja ovog atraktivnog automobila startovaće početkom 2013. godine.

Najžešći konkurenti modelu Clio RS će biti Ford Fiesta ST i Peugeot 208 GTi.

Bonus video: