Audi Sport Quattro: Povratak legende

Očekuje se da bude skuplji od Audija TT, ali jeftiniji od R8, odnosno u istoj kategoriji sa BMW- om M3 i Mercedesom C63 AMG
2 komentar(a)
Ažurirano: 24.08.2012. 12:13h

Legendarni model Audi Sport Quattro sredinom 80- ih harao je reli stazama širom svijeta.

Popularnost stečenu u takmičenjima kompanija iz Ingolštada je odlučila komercijalizovati, pa se automobil pojavio u ograničenoj proizvodnji i u drumskoj verziji.

Sa 2, 1- litarskim agregatom sa turbo kompresorom, Sport Quattro je mogao da se pohvali sa zavidnih 302 KS, a za impresivne performanse bila je zaslužna i karoserija male težine, napravljena od kombinacije ugljeničnih vlakana i kevlara.

Cijena ovog automobila, koji se proizvodio od 1984. do 1985. godine, bila je podjednako impresivna i iznosila je 203. 850 njemačkih maraka.

Prema pisanju Auto Bilda, Audi planira da 35. godišnjicu modela Quattro obilježi "oživljavanjem" ove automobilske legende, a plan je da se automobil na tržištu nađe 2015. godine.

Za pogon će biti zadužen 2, 5- litarski petocilindarski motor sa turbo kompresorom i 380 KS, a snaga će se na sva četiri točka raspoređivati šreko Audijevog S tronic prenosa sa duplim kvačilom.

Biće skuplji od Audija TT, ali jeftiniji od R8, odnosno u istoj kategoriji sa BMW- om M3 i Mercedesom C63 AMG.

Očekuju se da novi Quattro vizuelno bude na tragu koncepta koji je predstavljen još 2010. godine.

Bonus video: