Najpoznatiji automobil na tri točka: Del Bojev Reliant Regal

Tokom snimanja serije ukupno su promjenjena tri kombija. Dok je prvi u muzeju, druga dva su prodata na različitim aukcijama i danas se nalaze u privatnim kolekcijama
370 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 10.08.2012. 22:39h

Retko ko u našoj zemlji nikada nije pogledao makar jednu epizodu poznate britanske humorističke serije - Mućke, koja uprkos činjenici da premijerno prikazana 1981. godine, danas ne gubi na popularnosti.

Svi se sjećamo kultne serije "Mućke" i glavnih likova: Del Boja, Rodnija, Alberta, Bojsija, Triga i njihovih dogodovština.

Ovu seriju je bez sumnje obilježio i žuti kombi na tri točka, koji je naše glavne junake pratio kroz brojne avanture.

Riječ je modelu po imenu Reliant Regal, koji se proizvodio od 1953. do 1973. godine u fabrici u Tamvortu u Engleskoj, a koji je zbog svoje male težine i tri točka, u Britaniji mogao da se vozi i sa dozvolom A kategorije.

Žuti kombi sa natpisom "Trotters Independent Trading Co", koji se prvobitno pojavio u seriji, danas se nalazi u britanskom Nacionalnom muzeju motornih vozila. To je "snažnija" verziji Regala, po imenu Regal Supervan, sa motorom od 747 kubika i 30 KS.

Tokom snimanja serije i kasnijih "specijala" ukupno su promjenjena tri kombija. Dok je prvi u muzeju, druga dva su prodata na različitim aukcijama i danas se nalaze u privatnim kolekcijama.

Drugi kombi koji je korišćen u seriji, napravljen je 1972. godine, a prodat je 2007, za 56.168 eura (44. 227 funti), dok je treći model, koji se pojavio u božićnom specijalu iz 2002. godine, prodat za nešto preko 38. 000 eura (30. 000 funti).

Bonus video: