Ariel Atom: Od dodatne opreme ima vjetrobransko staklo i motor od 700 KS

Tjuning kuća DDMWorks iz Južne Karoline je malo poradila na automobilu. Rezultat je vozilo koji može postati vaš lični F1 bolid.
1 komentar(a)
Ažurirano: 03.08.2012. 22:26h

Ovaj britanski super automobil nije nikakva novina na tržištu, imajući u vidu da je prvi model prikazan još 1996. godine, a od tada je imao četiri nove generacije.

Na fotografijama je Ariel Atomu, britanski automobilu sa izuzetno ograničenom godišnjom proizvodnjom (manje od 100 modela svake godine) i izuzetnim performansama.

Maksimalna brzina je 250 km/ h, a za sprint do "stotke" mu je potrebno svega 2, 8 sekundi. Za one koji traže više, tu je i posebna verzija sa V8 motorom i 500 KS.

Ono što izdvaja ovaj model je njegov izgled, odnosno činjenica da nema krov, prozore i vrata, kao i većinu elemenata na koje smo navikli kada je riječ o automobilima, dok se kupcima od dodatne opreme nudi vjetrobransko staklo.

500 KS, pa ni 245 KS (na regularnom modelu) nije malo, ali tjuning kuća DDMWorks iz Južne Karoline nije mislila tako, pa je odlučila da malo "poradi" na njemu. Rezultat je automobil koji može postati vaš lični F1 bolid.

Najveće promjene, ujedno i najvrjednije pretrpeo je 2, 0- litarski Ecotec motor, koji nakon modifikovanja donosi fantastičnih 700 KS, koje uz težinu Aruel Atoma od svega 657 kilograma, stvaraju pravo čudovište na četiri točka.

Bonus video: