Mini Countryman Coupe stiže 2013. godine

Serijski model će najvjerovatnije dobiti iste benzinske i dizel motore koji se već ugrađuju u Mini Countryman
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.03.2012. 22:28h

Da će Mini Paceman Concept ući u serijsku proizvodnju nije novost.

To su još na prošlogodišnjem Salonu automobila u Detroitu (gdje je Paceman Concept doživio svjetsku premijeru) potvrdili predstavnici ove marke u vlasništvu BMW- a, a u međuvremenu su objavljene i neke nove informacije.

Prije svega, serijska verzija ovog koncepta će nositi ime Countryman Coupe, dok će za proizvodnju prema ranijim informacijama biti zadužena kompanija Magna Steyr i njen pogon u Austriji.

Njegova premijera bi trebalo da se održi na ovogodišnjem Salonu u Parizu, a prodaja će startovati početkom 2013. godine.

Podsjećanja radi, Paceman Concept (u press saopštenju definisan kao Sports Activity Coupe) je dugačak je 4. 110 mm, širok 1. 789 mm i visok 1. 541 mm, a pažnju privlači i izgledom krova, velikim alu točkovima od 19 inča, kratkim prepustima, novim izgledom zadnjeg dijela (u odnosu na Countryman), hromiranim izduvnim cijevima, dok u unutrašnjosti ima mjesta za četiri putnika (sa dva individualna zadnja sjedišta).

Pod haubom se nalazi četvorocilindrični 1, 6 litarski turbo benzinac sa 211KS i 260 Nm obrtnog momenta (sa Overboost funkcijom privremeno i 280 Nm), a pogon je Mini ALL4 na sva četiri točka.

Serijski Mini Countryman Coupe će najvjerovatnije dobiti iste benzinske i dizel motore koji se već ugrađuju u Mini Countryman.

Bonus video: