Nova Kia Cee'd: Akcenat na aerodinamici

Južnokorejanci će sa novim modelom pokušati da se približe Njemačkoj konkurenciji u segmentu kompaktnih automobila
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.03.2012. 08:11h

Ovogodišnje izdanje Salona automobila u Ženevi donijelo nam je drugu generaciju Kie Cee' d, automobila sa kojim će Južnokorejanci pokušati da se približe Njemačkoj konkurenciji u segmentu kompaktnih automobila.

Nova Kie Cee' d ima znatno dinamičniji dizajn od prethodnika, a akcenat je na aerodinamici koja je plod dugotrajnog ispitivanja u vazdušnom tunelu u Namyang (Koreja). Unutrašnjost automobila sada nudi puno više, a primjetan je, već na prvi pogled, kvalitativni pomak u pogledu upotrebljenih materijala.

Ispod poklopca Cee' d- a Kia nudi dva benzinska i dva dizel agregata. Početni motor je 1, 4- litarski benzinac koji nam je već poznat, a slijedi ga 1, 6- litarski GDI sa direktnim ubrizgavanjem goriva koji isporučuje 135 KS, a biće dostupan i sa mjenjačem sa dvostrukom spojnicom.

Što se tiče dizelske linije, ona počinje sa 1, 4- litarskim motorom, a tu je i 1, 6- litarski turbo VGT koji proizvodi 128 KS. Start- stop funkcija je jedna od opcija koje su u ponudi u okviru dodatne opreme.

Bonus video: