Alfa Romeo 4C: Neizvjesna budućnost

Italijani planiraju povratak na velika vrata u Ameriku i to sa potpuno obnovljenom i proširenom gamom modela, a gdje se tu uklapa atraktivni dvosjed, za sada je teško reći
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.02.2012. 17:01h

Mnogi ljubitelji čuvenog italijanskog brenda sa pravom se pitaju šta se to dešava sa Alfom Romeo 4C. Brojni posjetioci specijalizovanih internet portala u šali komentarišu da je automobilska javnost počela da sumnja da je automobil koji je viđen na prošlogidišnjem Salonu automobila u Ženevi možda samo kolektivna halucinacija i fikcija.

Očigledno je da je, što bi narod rekao, negdje zapelo. Alfa Romeo je svoj dugo najavljivani povratak na tržište SAD odložila već za godinu dana, a vrlo je moguće da 4C ni tada ne bude u planovima kompanije.

Ovih dana objavljene su špijunske fotografije modela Giulietta koje su snimljene negdje u blizini Detroita, a očekuje se da se proizvodnja ovog modela odvija paralelno sa nadolazećom novom Alfinom limuzinom, Giuliom.

Pitanje je ima li u bliskoj budućnosti nade i mjesta za jedan atraktivni dvosjed.

Prema pisanju britanske auto- publikacije AutoCar, proizvodni modeli Alfa Romea će u Americi biti predstavljeni na Salonu automobila u Detroitu 2014. godine, to jest tek za dvije godine. To izgleda negira prethodne najave da će atraktivni dvosjed 4C biti u Americi već polovinom 2012.

U Alfi pripremaju ofanzivu "preko bare"

Dobra vijest je da Alfa nipošto neće odustati od ponovnog osvajanja sjevernoameričkog kontinenta i da se kupcima "preko bare" želi predstaviti sa svojom novom i kompletno obnovljenom gamom, to jest sa Mitom, novim Spiderom, novom Giuliom i to u limuzinskoj i karavan verziji, po prvi put Crossoverom, a očekuje se i velika limuzina, koja će nositi oznaku 6C.

Pred menadžmentom Fiata je zaista veliki posao. Alfa Romeo bi se trebala na velika vrata vratiti u Ameriku i to sa potpuno obnovljenom i proširenom gamom modela, a gdje se tu uklapa model 4C, za sada je teško reći.

Više informacija treba očekivati nakon što Alfa Romeo imenuje direktora svoje sjevernoameričke podružnice.

Bonus video: