Bentley SUV debituje na Salonu automobila u Ženevi?

Ova vijest je mnoge u automobilskom svijetu jako iznenadili i začudila, ali definitivno ne treba sumnjati u tehnološki kapacitet VW grupacije da ovaj projekat realizuje tako brzo
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.02.2012. 00:15h

Već dugo se priča o Bentleyevom SUV- u, brojni internet portali iz "dobro obavještenih izbora" najavljivali su ga za 2013, 2014. godinu.

Govorilo se o primjeni hibridne tehnologija na ovom modelu, povezivan je i sa novim 4, 0- litarskim twin- turbo V8 motorom iz Audija A8, ali je sve to zvučalo jako nejasno, načelno i na nivou dobre ideje.

Međutim, portal AutoWeek je nedavno prenio informaciju, navodno dobijenu iz vrha menadžmenta Volkswagena, da se premijera prvog Bentleyevog SUV- a može očekivati na ovogodišnjem Salonu automobila u Ženevi, koji počinje za par nedjelja.

Ova vijest je mnoge u automobilskom svijetu jako iznenadili i začudila, ali definitivno ne treba sumnjati u tehnološki kapacitet VW grupacije da ovaj projekat realizuje tako brzo.

Ideja ovog vozila je odavno poznata, cilj je stvoriti auto dostojan Bentleyevog imena sa međuosovinskim rastojanjem Audija Q7, luksuznim W12 motorom i izraženim terenskim sposobnostima.

Bonus video: