Audi Q4 i A9: Novi aduti za budućnost kompanije iz Ingolštada

Prema ovim nezvaničnim izvorima, projekat malog Crossovera Q1 je arhiviran, ali to nikako ne znači da se u Ingolštatu ne spremaju brojna iznenađenja
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.01.2012. 22:54h

Njemački automobilski magazin Auto Motor und Sport je ovih dana u javnost plasirao informacije, iz dobro obavještenih izvora, o novim modelima na kojima se u Audiju intezivno radi.

Prema ovim nezvaničnim izvorima, projekat malog Crossovera Q1 je arhiviran, ali to nikako ne znači da se u Ingolštatu ne spremaju brojna iznenađenja.

Ono najveće nas očekuje 2014. godine, za kada je predviđena premijera modela Q4. Ovaj projekat je trenutno u fazi realizacije koja se odvija paralelno sa razvojem Porsche Cajuna.

Ovo vozilo neće biti, kako se ranije nagađalo, Coupe sa dvoje vrata, već će imati četvorovratnu Sport Utility Coupe konfiguraciju. Automobil će biti malo duži od Q5, pa će i prtljažnik biti svega 50 litara skromnije zapremine u odnosu na onaj u "petici".

Što se tiče glasina o modelu A9, o kome se u automobilskom svijetu sve češće govori, najnovije informacije idu u prilog tvrdnjama da bi ovaj projekat mogao biti završen do Salona automobila u Frankfurtu 2013. godine. Novi konkurent Mercedesa CL će u vrhu ponude imati 12- cilindarski motor.

Bonus video: