Rendering: BMW Serija 4 Gran Coupe

Projekat Serije 4 Gran Coupe se razvija pod kodnim imenom F35, a premijeru ne treba očekivati prije 2015. godine. Automobil bi trebao da bude direktan odgovor na Audijev A5 Sportback
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.01.2012. 00:10h

Od nove senzacionalne BMW- ove Serije 4 dijeli nas još najviše godina dana, ali Insajderi portala bmwblog. com iz vrha bavarske kompanije ne miruju. Naime prema "krtici" koja se portalu BMW- ovih obožavalaca predstavila kao Scott27, u Minhenu uveliko razmišljaju o Seriji 4 Gran Coupe. To bi trebao biti model sličan Seriji 6 Gran Coupe predstavljenoj prošle godine, samo u mini pakovanju.

Scot27 je još dodao da je ovdje riječ o Gran Coupeu sa četvoro vrata, seksi izgleda, koji će donijeti duh elegancije Serije 6, u ulaznom premijum sportskom segmentu.

Projekat Serije 4 Gran Coupe se razvija pod kodnim imenom F35, a premijeru ne treba očekivati prije 2015. godine. Automobil bi trebao da bude direktan odgovor na Audijev A5 Sportback.

Što se tiče većeg i starijeg brata, Gran Coupea Serije 6, tu su stvari puno jasnije i automobil definitivno kreće u prodaju do početka ljeta, a na tržištnom megdanu će ga sačekati Audi A7 i Mercedes- Benz CLS.

Bonus video: