Mercedes: Nova S- klasa će imati Coupe i Cabriolet verziju

Nakon odluke o gašenju Maibaha, iz Štutgarta će kao zamjenu svojim kupcima ponuditi S- klasu u više karoserijskih varijanti
0 komentar(a)
Ažurirano: 16.01.2012. 21:13h

Brojni obožavaoci Mercedesa širom svijeta sa nestrpljenjem očekuju premijeru nove S- klase, koja već decenijama postavlja standarde u svom segmentu i oduševljava primjenom najnovijih tehnologija i inžinjerskih bravura.

Međutim, izgleda da su ovaj put u Mercedesu zaista odlučili šokirati javnost i ponuditi svoj najluksuzniji model u četri karoserijske verzije, i to dvije produžene, Coupe varijantu i svakako najveće iznenađenje, kako saznaje World Car Fans, četvorovratni kabriolet.

Ovakava Cabrio verzija i možda i nije senzacija ako se prisjetimo Auto salona u Detroitu sada već davne 2007. godine i koncepta Mercedes Ocean Drive.

"S- klasa je najbolji luksuzni automobil na svijetu, a mi pripremamo brojne inovacije po pitanju tehnoloških rješenja, kada je riječ o novom modelu", kaže Dr. Uwe Ernstberger, Mercedesov šef programa razvoja nove S- klase. "Želimo ponuditi nešto drugo u odnosu na konkurenciju i mnogo širu paletu nego do sada", dodao je Dr. Ernstberger.

Bonus video: