Ekipa Top Gear-a testirala Mercedes C63 AMG u Crnoj Gori

Za Crnu Goru navode da je mala ali izrazito lijepa zemlja sa dobrim i održavanim putevima
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.01.2012. 14:18h

Specijalizovani magazin o automobilizmu Top Gear je u januarskom izdanju za italijansko tržište, u kome su predstavljeni najbolji automobili u 2011. godini, objavio ekskluzivan članak sa testiranja luksuznog mercedesovog modela C63 AMG u Crnoj Gori. Iz Nacionalne turstičke organizacije (NTO) ocijenjeno je da se ovakva vrsta oglašavanja pokazala veoma uspješnom i efikasnom jer se, uz tematiku koju prati veći dio svjetske populacije, indirektno predstavlja i destinacija."Ovdje je, iako je glavna tema članka testiranje luksuznog Mercedesa, uspješno „provučena“ priča o turističkoj ponudi Crne Gore", saopšteno je iz NTO.

Ovaj magazin je štampano izdanje popularne emisije Top Gear koja se emituje na BBC-u, čiji voditelji uz karakterističan britanski humor predstavljaju osobine automobila koje testiraju.

Obišli kanjon Tare, Bokokotorski zaliv...

Putovanje ekipe Top Gear-a u Crnoj Gori počelo je nakon iskrcaja sa trajekta u Baru. "Put se nastavlja kotorskim serpentinama i dalje ka NP Durmitor, za koji kažu da je najljepši na svijetu. Za Crnu Goru navode da je mala ali izrazito lijepa zemlja sa dobrim i održavanim putevima", kazali su iz NTO.

Tokom boravka u Crnoj Gori obišli su kanjon rijeke Tare, Bokokotroski zaliv kao i ostale prirodne i kulturne znamenitosti Crne Gore koje su na njih ostavile dobre utiske. Članak je rezultat studijskog putovanja ekipe Top Gear-a u Crnoj Gori koje je realizovano u saradnji NTO, Ambasadom Crne Gore u Rimu, Barskom plovidbom i hotelom Maestral. "Predstavlja dobar i uspješan primjer saradnje, u postizanju zajedničkih ciljeva u periodu i dalje prisutne ekonomske krize", kazali su iz NTO.

Bonus video: