BMW odustaje od projekta razvoja svog superautomobila

Nakon godina iščekivanja i nagađanja oko toga hoće li novi M1 imati tradicionalni ili hibridni pogon u Minhenu se od ovog projekta i konačno odustalo
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.12.2011. 17:05h

BMW je još 2008. godine zagolicao maštu svojih obožavalaca sa konceptom koji je imao centralno smješten motor i karakteristike sportskog superautomobila.

Trebalo je da to bude prirodni naslednik nekadašnjeg BMW- a M1.

Nakon godina iščekivanja i nagađanja oko toga hoće li novi M1 imati tradicionalni ili hibridni pogon, samo prije nekoliko mjeseci svi su bili sigurni da je samo pitanje vremena kada će Bavarci u najbližoj budućnosti napraviti dostojanog konkurenta Mercedesu SLS AMG.

Do totalnog preokreta došlo je nedavno, kada je, kako prenosi portal Quattroruote, direktor prekookeanske filijale M odjeljenja Matthew Russell javnosti saopštio informaciju o zatvaranju ovog projekta.

On je još dodao da će se BMW usresrijediti na razvoj sportskog hibrida, I8, a tradiciju M divizije ovog proizvođača će nastaviti, kao i do sad M3, M5 i M6 uz najnovije M1, X5 M i X6 M i u najskorijoj budućnosti M verzije dizela serije 5 i X6. Cilj BMW- a je dovesti sportske karakteristike do apsolutnih performansi, ali na način i sa proizvodima koji se mogu koristiti svaki dan, što i jeste pravi smisao superautomobila po BMW- u.

Lako se složiti sa Russellom, ali sve to je bio i stari M1, kojeg je 70- ih dizajnirao Giugiaro i koji je bio jedan od najljepših automobila toga doba.

Bonus video: