Zaboravite lozinke - automobile ćemo uskoro pokretati zadnjicom

Inovativno sjedište razvijaju naučnici u Tokiju, a prvu komercijalnu primjenu ovog tipa zaštite, trebalo bi da vidimo za oko 2 do 3 godine
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.12.2011. 12:24h

Ključeve od auta možete da izgubite, alarm može biti preskup, ali otisak vaše zadnjice je samo vaš i, ako japanski istraživači uspiju u svom naumu, uskoro ćemo ih pokretati zadnjicom.

Japanski naučnici su osmislili sjedišta za automobile koji detektuju dimenzije, težinu i oblik zadnjice vlasnika, što će, ako sjedište detektuje da "snimljena" zadnjica odgovara onoj u arhivi, omogućiti paljenje automobila.

Sjedište navodno, piše Gadgeterija.net, izgleda kao bilo koje drugo koje je ugrađeno u današnje automobile, ali unutar sebe sadrži čak 360 rrazličitih senzora koji mjere težinu, dimenzije i izgled zadnjice. Svi podaci se šalju u pripadajuću centralnu jedinicu automobila i, ako je sve u redu, paljenje je omogućeno. Cijeli sistem navodno je tačan u 98 odsto slučajeva.

Inovativno sjedište razvijaju naučnici instituta Advanced Institute of Industrial Technology u Tokiju, a prvu komercijalnu primjenu ovog tipa zaštite, trebalo bi da vidimo za oko 2 do 3 godine.

Bonus video: