Dačija lodži stiže na proljeće

Lodži će biti oko četiri metra dugačak i širok 1,9 m, što znači da se radi o kompaktnom višenamjenskom automobilu koji će uz to biti i pristupačan.
79 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.11.2011. 13:18h

Dačija je objavila zvanične fotografije trkačkog automobila sa kojim će nekadašnji F1 šamion Alan Prost nastupati iduće godine u trkama na ledu u okviru šampionata Trophee Andros.

Ono što je za nas važnije je to što se iza ovog projekta krije novi putnički automobil rumunskog proizvođača u vlasništvu Renoa. Skinite takmičarske natpise, i pred vama će se ukazati nova dačija lodži (Lodgy), mali višenamjenski auto koji ćemo uskoro moći da kupimo i u Crnoj Gori.

Ime ovog MPV-a potiče od engleske riječi “lodging” (smještaj), a to je način da se simbolično pokaže koliko je on prostran.

Lodži će biti oko četiri metra dugačak i širok 1,9 m, što znači da je pred nama kompaktni porodični auto koji se veličinom pozicionira negdje između Renoovih modela modus i senik. Naravno, očekuju se izuzetno pristupačne cijene, a svjetsku premijeru očekujemo na sajmu automobila u Ženevi početkom marta.

Bonus video: