Ford Escape: U Evropi ćemo ga zvati Ford Kuga

Nema sumnje da je u pitanju novitet koji će se u Evropi prvi put pojaviti na Salonu automobila u Ženevi sledećeg marta, a prodavaće se pod svojim starim, kod nas nepopularnim imenom
87 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.11.2011. 00:05h

Ford je Salon automobila u Los Anđelesu iskoristio za svjetsku premijeru nove generacije svog malog SUV modela Kuga.

Za američko tržište, automobil se zove Escape, ali je potpuno jasno da je u pitanju novitet koji će se u Evropi prvi put zvanično pojaviti na Salonu automobila u Ženevi u martu 2012.

Nova Kuga dobiće izgled koji slijedi liniju postavljenu promocijom Focusa, dok je konfiguracija unutrašnjosti identična Focusovoj.

Na promociji u Los Anđelesu, saopštena je lista motora koji će se naći u Escapeu, dok će motorizacije za evropsku verziju biti objavljene pred smotru u Ženevi.

Prema najavama čelnika Forda, novitet će sadržati brojne sisteme koji će prvi put biti viđeni u ovoj klasi automobila, uključujući i novi Ford "inteligentni 4WD" sistem, sistem za kontrolu brzine u krivini (CC-curve control), i pomoć pri ubrzanju u krivini (TVC-torque vectoring control).

Ford ulaže mnogo u novitet na evropskom tržištu, uz jednostavno objašnjenje da je na Starom kontinentu od 2000. prodaja malih kompaktnih SUV- ova, Crossovera porasla za 200 odsto.

Bonus video: