Pasat CC hvata voz za višu klasu

Njemački gigant želi da novi CC krene velikim korakom ka višoj klasi i konkurentima kao što su mercedes CLS i audi A7.
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.11.2011. 17:26h

Folksvagen je predstavio obnovljenu verziju modela pasat CC. Njemački gigant želi da novi CC krene velikim korakom ka višoj klasi i konkurentima kao što su mercedes CLS i audi A7. Popularni kupe sa četvoro vrata, koji je u prvoj generaciji prodat u preko 270.000 primjeraka u svijetu, dobio je novi prednji i zadnji dio, u skladu sa novom Folksvagenovom dizajnerskom filozofijom, kao i obnovljeni enterijer sa više standardne opreme.

Primjetni su novi farovi i hromirana maska dok je zadnji dio dobio nova LED svjetla. U Folksvagenu kažu da je inspiracija za novi izgled bio model feton, najluksuzniji i najskuplji serijski auto koji je njemački gigant ikad proizvodio. Ostale promjene su uglavnom minorne i odnose se na biksenon opcione farove i zadnja svjetla koja su veoma slična onima koja se mogu primijetiti na novom pasatu.

Prvi put u svojoj istoriji, pasat CC će imati standardne 17-inčne točkove, kao i dvostruki auspuh.Enterijer je značajno obnoljen kvalitetnijim materijalima i ima više standardne opreme. Passat CC će na tom polju biti lider u klasi, a takođe neće zaostajati previše ni za značajno skupljim automobilima.

Proizvodnja i prodaja u Njemačkoj počinje u januaru, a na ostalim tržištima pasat CC će se pojaviti par mjeseci kasnije. Cijene još uvijek nijesu objavljene, ali se očekuje da će u Njemačkoj osnovni 1.4 benzinac koštati oko 23.500 eura.

MOTORI ostaju istiPaleta motora se nije mijenjala, pa se i dalje zasniva na četiri benzinca i dva dizela. Bazni motor je 1.4 turbo koji razvija 160 KS i 240 Nm obrtnog momenta, a slijede 1.8 turbo sa 160 konja i 250 Nm i 2.0 turbo sa 208 KS i 280 Nm.

Top model ispod haube ima 3.6L V6 benzinac koji razvija 295 KS i 360 Nm obrtnog momenta. Ovo je ujedno najbrži pasat CC, koji do 100 km/h ubrzava za samo 5,6 sekundi i ostvaruje maksimalnu brzinu od 250 km/h.

Za ljubitelje turbodizela tu su dva poznata 2.0 TDI motora, slabiji od 140 KS i 320 Nm, i jači od 170 KS i 350 Nm. Kod svih modela, osim u V6, standardno se ugrađuje šestostepeni manuelni mjenjač, dok je sedmostepeni automatik opcija. V6 model je takođe jedini koji ima standardni pogon na sve točkove, dok se na ostatku linije snaga prenosi na prednje točkove.

Bonus video: