Švajcarac snimao dok je vozio 325 km/h pa dokaze dao policiji

Na saslušanju je rekao da je te noći sa njim u vozilu bio prijatelj koji je vozio, a on je navodno samo snimio komandnu tablu
0 komentar(a)
Bentli kontinental, Foto: Autoevolution.com
Bentli kontinental, Foto: Autoevolution.com
Ažurirano: 05.10.2011. 14:21h

Neimenovani 28-godišnji Švajcarac vozio je 325 km na sat na autoputu između Ženeve i Lozane i sam policiji dostavio dokaze o prekršaju, objavila je policija kantona Vaud.

Prekršaj je, kako prenosi agencija AFP, otkriven pomoću video zapisa na njegovom mobilnom telefonu u sklopu policijske istrage jednog drugog predmeta.

Švajcarac je u aprilu u 3.30 ujutro vozio svoj automobil "Bentley Continental" i tokom vožnje snimio kazaljku koja je pokazivala 325 km na sat.

Na saslušanju sredinom septembra je rekao da je te noći sa njim u vozilu bio prijatelj koji je vozio, a on je navodno samo snimio komandnu tablu.

Istragom je dokazano da je u vozilu bio sam.

Policija mu je oduzela vozačku dozvolu, a na sudu će morati da odgovara za teško kršenje zakona o bezbjednosti u saobraćaju i ugrožavanje života drugih učesnika.

To je drugi slučaj za manje od sedam dana da su na švajcarskim putevima zabilježene tako ekstremne brzine.

U utorak je sud u kantonu Friburg osudio 38-godišnjeg Šveđanina na kaznu od 18.750 eura, jer je sa "Mercedesom AMG SLS" vozio 290 km na sat na autoputu u blizini Friburga.

Bonus video: