Za ljubitelje prirode: Land Rover DC 100 Concept

Ako ste ikada posumnjali da će biti moguće oživjeti VW Bubu ili Minija u dvadesetprvom vijeku, što reći tek za Defender
87 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 02.10.2011. 20:43h

Vječni, uvjek svoj i jedinstveni Defender, izgleda se našao na kraju svog, šesdeset godina dugog puta. Na Frankfurtskom sajmu automobila Land Rover je izložio dva modela, DC100 i DC100 sport.

Prototipovi su dali modernu interpretaciju teme " Defender budućnosti ", uz sve specifičnosti, neko će reći probleme, estetske prirode koje se vezuju za brend, piše italijanski Quattroruote.

DC 100, svojim kratkim međuosovinskim razmakom, podsjeća na klasični Defender, dok je Sport dizajniran za " generaciju mladih avanturista koji vole uživati u prirodi."

Vožnja i HD video

Sportista posjeduje i sklopivo panoramsko vjetrobransko staklo, nešto poput starog Jeep-a.

Inovativan je i sistem sonara, koji omogućava procjenu dubine vodenih prepreka

Multifunkcionalni ekran je centralno postavljen, osjetljiv je na dodir, vodootporan, otporan na udarce, i ima sopstveno napajanje strujom. Posjeduje kameru i satelitsku navigaciju.

U suštini, može koristiti kao prenosni navigacioni uređaj, može snimati okolinu, emitovati HD video i fotografisati.

Što se tehničkih rešenja tiče, oba automobila su na istom nivo. Posjeduju osmostepenu transmisiju, kao i Stop & Start sistem.

Vozačima će biti na raspolaganju i Terrain Response uređaj, koji prilagođava karakteristike automobila vrsti terena, tako da će kamere visoke rezolucije pratiti podlogu, analizirati informaciju te odrediti prisutnost pijeska, trave, blata, snijega, šljunka ili asfalta.

Do 320 mm iznad tla

U tom trenutku, novi Terrain Response sistem reguliše parametre vozila nezavisno od vozača, a takođe vrši obradu podataka koji dolaze iz senzora koji prate vješanje, klizanje točkova, kočenje i ubrzanje, prenos i isporuku snage.

DC100 takođe ima mogućnost da se uzdigne od tla do maksimalne visine od 320 mm, što omogućuje eksploataciju u najekstremnijim uslovima.

Inovativan je i sistem sonara, koji omogućava procjenu dubine vodenih prepreka i rasterećuje vozača, pružajući mu potrebno samopouzdanje u vožnji po vodom poplavljenim terenima.

Bonus video: