Maserati Kubang: Svjetska premijera u Frankfurtu

Suština i sve glavne komponente sistema za Kubang će nepogrešivo biti Maserati: dizajn, stil, motor, vješanje, kočnice, upravljanje i performanse će sve biti 100% Maserati
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.09.2011. 00:08h

Maserati Kubang, novi Maserati u klasi sportskih luksuznih SUV vozila, predstavlja prirodni smjer za kompaniju da proširi asortiman proizvoda i pojača svoje prisustvo na tržištu SUV vozila.

Ideja o sportskom luksuznom SUV vozilu, naravno, nije potpuno nova ideja u Maseratiju. Mnogi će se sjetiti vozila Kubang Concept koji je predstavljen na Auto salonu u Detroitu 2003.

U međuvremenu, u kome je nekoliko drugih brendova išlo u pravcu razvoja sportski luksuznih SUV vozila, Maserati je već i tada razmišljao da konstruiše i proizvede jedan takav auto.

Danas potencijalna sinergija sa sestrom kompanijom Jeep, brendom koji je priije 70 godina stvorio novi segment tržišta i koji je danas lider u njemu, je važan katalizator za sopstveno tumačenje Maseratija o SUV vozilima.

Suština i sve glavne komponente sistema za Kubang će nepogrešivo biti Maserati: dizajn, stil, motor, vješanje, kočnice, upravljanje i performanse...

Nove generacije visoko-tehnoloških Maserati motora će biti dizajnirane u Modeni od strane Paolo Martinellija, šefa Maserati Powertrain Department-a, koji je skoro 30 godina radio u kompaniji Ferrari.

Automatski mjenjač sa 8 stepeni prenosa i specifične performanse podešavanja za vješanje, kočnice i sistem upravljanja će biti ekskluzivno razvijeni u Modeni samo za ovaj SUV model, nudeći svu raskoš Maserati proizvoda.

Prepoznatljiv stil koji čini Maserati Kubang je kreiran od strane Maserati Style Center-a koji vodi glavni dizajner Lorenzo Ramaciotti.

Bonus video: