Peugeot 208, od jeseni i zvanično

Među najavljenim pogonskim agregatima posebno atraktivan mogao bi biti novi benzinski 3-cilindrični pogon koji, kako tvrde u Pežou, troši tek 3,4 l/100 km
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.09.2011. 14:31h

Novi konkurent u klasi malih gradskih automobila, ujedno je i najatraktivnija premijera Peugeota ove godine uskoro bi trebala biti predstavljena, kako najavljuje hrvatski portal "Autonet.hr". Riječ je o nasljedniku modela 207.

Prema informacijama iz fabrike, model 208 biće manji i lakši od automobila koji zamjenjuje, a odlikovaće se atraktivnim dizajnom inspirisanim smjernicama predstavljenim na konceptima SR-1 i HR-1.

U isto vrijeme, biće predstavljeni modeli sa troje i petoro vrata koji će biti pokretani širokom paletom benzinskih i diezel motora.

Među najavljenim pogonskim agregatima posebno atraktivan mogao bi biti novi benzinski 3-cilindrični pogon koji, kako tvrde u Peugeotu, troši tek 3,4 l/100 km.

Najatraktivniji će biti 1,6-litarski THP motor koji bi mogao razvijati i više od 210 KS.

Kao "duhovni naslednik" modela 205 GTi, ovaj će sportista krenuti u prodaju 2013, a standardnu opremu će činiti sportska sjedišta i veliko zadnje krilo.

Prema pitanju paketa opreme, Peugeot 208 bi trebao predstavljati velik skok u odnosu na odlazeći model. Posebno atraktivan detalj predstavljat će zaslon osjetljiv na dodir postavljen na središnjoj konzoli, koji će biti moguće izvaditi iz automobila kao zasebni uređaj - nešto poput iPada prilagođenog za nadzor nad funkcijama vozila.

Bonus video: