Pogledajte električni supersportski automobil iz Hrvatske

Kompanija Rimac Automobili je u Frankfurtu objavila da će okvirna cijena serijskog modela biti oko 700.000 eura
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.09.2011. 15:48h

Nakon brojnih najava, kompanija iz Hrvatske Rimac Automobili je na sajmu automobila u Frankfurtu predstavila koncept supersportskog električnog automobila, i tako svim kritičarima odgovorila na najbolji mogući način.

Rimac Automobili je mlada kompanija koja se posvetila razvoju i proizvodnji visoko- performansnih električnih automobila, pogonskih sklopova i baterijskih sistema. Concept_One koji je predstavljen u Frankfurtu je zaista poseban supersportski automobil sa potpuno novim konceptom pogona.

Atraktivna karoserija urađena je od karbonskih vlakana

Uz ukupnu težinu od 1.650 kg, i maksimalnu ukupnu snagu od čak 1.088 KS i nevjerovatnih 3800 Nm okretnog momenta, Concept_One može doći do 100 km/h za samo 2,8 sekundi i dalje ubrzati do elektronski ograničenih 305 km/h. Takođe, 92kWh energije u baterijskim modulima dovoljno je za do 600 km dometa u umjerenoj upotrebi.

Atraktivnu karoseriju dizajnirao je Adriano Mudri, a izrađena je u potpunosti od karbonskih vlakana, dok svoju sofisticiranost ističe i LED svjetlima, pogonom na sve točkove, i snažnim kompozitnim karbonsko-keramičkim kočnicama.Kompanija Rimac Automobili je u Frankfurtu objavila da će okvirna cijena serijskog modela biti oko 700.000 eura, a početak proizvodnje serijskog modela zakazan je za 2013. godinu.

Bonus video: