Sto kilometara za jedan euro

Opelov gradski koncept je težak koliko trećina modernog malog automobila, a maksimalna brzina mu je 120 km/h.
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.09.2011. 20:37h

Opel ima vrlo dobre šanse da ponese ulogu glavne zvijezde na 64. Međunarodnom salonu automobila u Frankfurtu, a jedan od glavnih aduta će mu biti potpuno novo električno vozilo na baterije.

Sam koncept otvara novo poglavlje u priči o električnoj mobilnosti i proširuje Opelovu ulogu u stvaranju alternativnih i inovativnih sistema.

Ključne brojke koje se vezuju za ovo motorno vozilo su što ono može da pređe 100 km za jedan euro, teško je koliko trećina malog modernog automobila, a maksimalna brzina mu je 120 km/h. Inspirisan uspjehom Ampere, ovaj revolucionarni koncept stvara novu klasu lakih električnih automobila za gradsku vožnju sa nultom emisijom.

Ovaj dvosjed ima velike šanse za eventualnu serijsku proizvodnju, a biće dostupan i mlađim vozačima. Šesnaestogodišnjaci bi mogli da počnu da voze sa početnim ograničenjem brzine od 45 km/h. Deset puta niža potreba za energijom nego za moderni mali auto, kao i minimalni troškovi energije predstavljaju najbolji način da se sačuva okolina, ali i kućni budžet.

Bonus video: