Krajzler vraća dugove državi

Marćione naglašava da je Krajzleru stalo da vrati dugove dijelom i zbog visokih kamata od 12 odsto na državne zajmove, koje su koštale kompanju 1,2 milijardu dolara prošle godine.
165 pregleda 0 komentar(a)
krajzler, Foto: Treehugger.com
krajzler, Foto: Treehugger.com
Ažurirano: 24.05.2011. 09:39h

Direktor američkog Krajzlera Serđo Marćione izjavio je da će ta automobilska kompanija uštedjeti 300 miliona dolara na kamatama kad vrati 7,5 milijardi dolara duga vladama SAD i Kanade.Treći najveći američki proizvođač motornih vozila treba da objavi plan vraćanja duga.

Marćione naglašava da je Krajzleru stalo da vrati dugove dijelom i zbog visokih kamata od 12 odsto na državne zajmove, koje su koštale kompanju 1,2 milijardu dolara prošle godine.Krajzler je objavio čistu zaradu od 116 miliona dolara za prvi kvartal ove godine - svoj prvi profit poslije bankrota 2009.Da bi vratio dugove, Krajzler će izdati obveznice u vrijednosti od 3,2 milijarde dolara i pozajmiti 4,3 milijarde dolara od banaka.

Iskoristiće i ulog od 1,3 milijardu dolara italijanskog Fiata kojim je ta italijanska kompanija uvećala svoje vlasništvo u Krajzleru na 46 odsto.

Bonus video: