Volvo, limuzina budućnosti

U Šangaju, na sajmu automobila, Volvo je predstavio remek-djelo skandinavskog dizajna za kupce s istančanim ukusom.
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.04.2011. 17:51h

Koncept Universe veliki je luksuzni sedan s novim humanim dizajnom koji slavi linije klasičnih Volvo modela.

"Koncept Universe svijetu nudi prvi nagovještaj onoga što se može očekivati od vrhunskih limuzina budućnosti", ističe Stefan Jakobi, predsjednik i izvršni direktor Volvo Car korporacije. Dugoročna je strategija Volva biti uspješna, istinski globalna korporacija, s proizvodima dizajniranim u skladu s potrebama i životnim stilom kupaca.

Interijer Concept Universea donosi udobno, kultivisano okruženje orijentisano na korisnika. Sve je u prednjem dijelu usmjereno na vozača, a zadnji dio na udobnost i opuštanje.

Vozačko okruženje ima intuitivne komande i ekran osjetljiv na dodir koji se približava kada vozač krene rukom prema njemu. Automobilom se upravlja iz sjišta inspirisanog super-udobnim foteljama. Putnici na zadnjim sjedištima uživaju u čistom komforu. Interijer je usklađen sa sjedištima kao dio integralnog okruženja.

"Naš je cilj da budemo brend koji razumije potrebe kupaca modernih luksuznih vozila. Željni smo čuti što najizbirljiviji kineski kupci misle o ovom konceptu. Kasnije ćemo dizajn predstaviti u Europi i SAD-u, kako bismo ga unijeli u globalni kontekst kojem stremimo sa svim našim modelima", napominje Stefan Jakobi, predsjednik i izvršni direktor Volvo Car korporacije.

Bonus video: