Opel korsa za 2011. ljepša i štedljivija

Novi izgled je u skladu sa najnovijom dizajnerskom flozofijom kompanije, a svi motori su prerađeni tako da postižu veću snagu uz nižu potrošnju goriva i emisiju ugljendioksida.
53 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.04.2011. 21:48h
PREZENTACIJA: REDIZAJNIRANA OPEL KORSA
N Sportskiji izgled i manja potrošnja
Opel je u blizini Zagreba prije nekoliko dana predstavio svoje novitete za 2011. godinu, koji će se naći i na našem tržištu.
Ispred dvorca Gjalski u hrvatskom Zagorju, uz ljubazne domaćine su nas dočekala i tri Opelova modela: nova astra sports turer (Opelov naziv za karavansku verziju), redizajnirana opel antara i redizajnirana korsa.
Zbog izuzetne popularnosti ovog posljednjeg modela, kome smo tokom prezentacije posvetili najviše pažnje, danas ćemo se koncentrisati na
ovaj gradski opel.
Korsa predstavlja veoma popularan izbor širom Evrope kada su u pitanju kompaktni automobili. Njoj pripada 30 odsto ukupne prodaje Opela i spada u vodeće automobile u svom segmentu. Isporučuje se sa dva izražajna stila karoserije: kupe sa troje vrata, sa petoro vrata, kao i komercijalna varijanta korsavan.
Za ovu godinu, korsa je dotjerana i spolja i iznutra. Novi izgled je u skladu sa dizajnerskom flozofijom kompanije, pa je korsa dobila izražajniju hromiranu masku, drugačije branike sa kućištima za maglenke i farove koji liče na one kod limuzine insignija. Pozadi ćete primijetiti novi amblem Opela sa slovima ugraviranim u gornjem dijelu. Tu je i nekoliko novih boja karoserije, kao i sjajna ponuda individualizovane sportske verzije.
Unutrašnjost je i dalje vrlo prijatna, pregledna i funkcionalna. Ponuđene su mnoge specijalne karakteristike poput grijanja upravljača ili integrisanog nosača bicikla FlexFix. Tu su i mnoge druge funkcije koje se rijetko sreću u ovom segmentu, poput prilagodljivih halogenih farova, podrške pri kretanju uzbrdo i panoramskog staklenog krova.
Korsa se sada isporučuje sa novim multimedijalnim informativno-zabavnim sistemom zvanim “Touch & Connect” (dodirni i poveži se) sa petoinčnim ekranom na dodir, u boji, potpunom navigacionom pokrivenošću za 28 evropskih zemalja, Bluetooth, iPod i USB priključcima.
U ponudi su četiri nivoa opreme: Essentia, Enjoy, Cosmo i Sport. Oni pružaju mogućnost vozačima da prilagode korsu svojim željama, a svi su unaprijeđeni u modelima za 2011. godinu.
Pored toga sportska Color linija je proširena, pa se pored poznatih Color Edition i Color Race modela, sada pojavljuje i novi paket nazvan Linea sa 17-inčnim točkovima u bijeloj ili sjajno crnoj boji sa uparenim velikim trakama duž karoserije. Paket Linea je dostupan na modelima Enjoy, Sport i Cosmo.
Na korsi su izvršena značajna unapređenja šasije tokom 2010. godine, radi većeg uživanja u vožnji, poboljšanog osjećaja upravljivosti i veće stabilnosti u držanju pravca – ali ne na uštrb priznate agilnosti i zabave u vožnji. Poboljšani su amortizeri, opruge, ojačanja, zadnja osovina, upravljač i softver sistema električnog upravljanja (EPS).
Pod haubom se mogu naći benzinski motori od 65 do čak 192 KS, koji se ugrađuje u OPC verziju. Kada su u pitanju dizel motori, različite verzije jedinica 1.3 i 1.7 CDTI pružaju izlaznu snagu u opsegu od 75 KS do 130 KS, a potrošnja im je od 3,5 do 4,6 litara na 100 kilometara. Svi agregati su prerađeni tako da postižu veću snagu uz nižu potrošnju goriva i emisiju ugljendioksida,
Nova verzija ecoFLEX 1.3 CDTI sa 95 KS sada u verziji sa Start/Stop tehnologijom dodatno povećava ukupnu efikasnost. Verzija sa troje vrata koju smo probali zahtijeva svega 3,5 litra dizela na 100 kilometara uz emisiju od svega 94 g/km CO2. Start/Stop tehnologija, navode u Opelu, naročito omogućava smanjenje potrošnje goriva u gradskom saobraćaju sa 4,6 na 4,2 litra.
Redizajnirana korsa je već dostupna na našem tržištu kod ovlašćenog zastupnika Opela, firme “Osmanagić”. Cijena osnovnog modela sa 1.0 benzinskim motorom i baznim paketom Essentia iznosi 8.390 eura.

Opel je u blizini Zagreba prije nekoliko dana predstavio svoje novitete za 2011. godinu, koji će se naći i na našem tržištu.Ispred dvorca Gjalski u Hrvatskom Zagorju, uz ljubazne domaćine su nas dočekala i tri Opelova modela: nova astra sports turer (Opelov naziv za karavansku verziju), redizajnirana opel antara i redizajnirana korsa.

Zbog izuzetne popularnosti ovog posljednjeg modela, kome smo tokom prezentacije posvetili najviše pažnje, danas ćemo se koncentrisati na ovaj gradski opel.

Korsa predstavlja veoma popularan izbor širom Evrope kada su u pitanju kompaktni automobili. Njoj pripada 30 odsto ukupne prodaje Opela i spada u vodeće automobile u svom segmentu.

Isporučuje se sa dva izražajna stila karoserije: kupe sa troje vrata, sa petoro vrata, kao i komercijalna varijanta korsavan. Za ovu godinu, korsa je dotjerana i spolja i iznutra.

Novi izgled je u skladu sa dizajnerskom flozofijom kompanije, pa je korsa dobila izražajniju hromiranu masku, drugačije branike sa kućištima za maglenke i farove koji liče na one kod limuzine insignija.

Pozadi ćete primijetiti novi amblem Opela sa slovima ugraviranim u gornjem dijelu. Tu je i nekoliko novih boja karoserije, kao i sjajna ponuda individualizovane sportske verzije.

Unutrašnjost je i dalje vrlo prijatna, pregledna i funkcionalna. Ponuđene su mnoge specijalne karakteristike poput grijanja upravljača ili integrisanog nosača bicikla FlexFix.

Tu su i mnoge druge funkcije koje se rijetko sreću u ovom segmentu, poput prilagodljivih halogenih farova, podrške pri kretanju uzbrdo i panoramskog staklenog krova.

Korsa se sada isporučuje sa novim multimedijalnim informativno-zabavnim sistemom zvanim “Touch & Connect” (dodirni i poveži se) sa petoinčnim ekranom na dodir, u boji, potpunom navigacionom pokrivenošću za 28 evropskih zemalja, Bluetooth, iPod i USB priključcima.

U ponudi su četiri nivoa opreme: Essentia, Enjoy, Cosmo i Sport. Oni pružaju mogućnost vozačima da prilagode korsu svojim željama, a svi su unaprijeđeni u modelima za 2011. godinu.

Pored toga sportska Color linija je proširena, pa se pored poznatih Color Edition i Color Race modela, sada pojavljuje i novi paket nazvan Linea sa 17-inčnim točkovima u bijeloj ili sjajno crnoj boji sa uparenim velikim trakama duž karoserije.

Paket Linea je dostupan na modelima Enjoy, Sport i Cosmo. Na korsi su izvršena značajna unapređenja šasije tokom 2010. godine, radi većeg uživanja u vožnji, poboljšanog osjećaja upravljivosti i veće stabilnosti u držanju pravca – ali ne na uštrb priznate agilnosti i zabave u vožnji. Poboljšani su amortizeri, opruge, ojačanja, zadnja osovina, upravljač i softver sistema električnog upravljanja (EPS).

Pod haubom se mogu naći benzinski motori od 65 do čak 192 KS, koji se ugrađuje u OPC verziju. Kada su u pitanju dizel motori, različite verzije jedinica 1.3 i 1.7 CDTI pružaju izlaznu snagu u opsegu od 75 KS do 130 KS, a potrošnja im je od 3,5 do 4,6 litara na 100 kilometara.

Svi agregati su prerađeni tako da postižu veću snagu uz nižu potrošnju goriva i emisiju ugljendioksida. Nova verzija ecoFLEX 1.3 CDTI sa 95 KS sada u verziji sa Start/Stop tehnologijom dodatno povećava ukupnu efikasnost.

Verzija sa troje vrata koju smo probali zahtijeva svega 3,5 litra dizela na 100 kilometara uz emisiju od svega 94 g/km CO2. Start/Stop tehnologija, navode u Opelu, naročito omogućava smanjenje potrošnje goriva u gradskom saobraćaju sa 4,6 na 4,2 litra.

Redizajnirana korsa je već dostupna na našem tržištu kod ovlašćenog zastupnika Opela, firme “Osmanagić”. Cijena osnovnog modela sa 1.0 benzinskim motorom i baznim paketom Essentia iznosi 8.390 eura.

Bonus video: