Salon automobila u Beogradu – poslastica za oči

Na ovoj manifestaciji posjetioci mogu da vide čak 80 noviteta koji dolaze od 37 brendova, a 27 automobila su u halama beogradskog sajma izloženi prvi put nakon sajma u Ženevi.
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.03.2011. 10:58h

Pod sloganom “Poslastica za oči“, juče je počeo 49. Međunarodni sajam automobila u Beogradu, koji će biti otvoren do 3. aprila.

Na ovoj manifestaciji posjetioci mogu da vide čak 80 noviteta koji dolaze od 37 brendova, a 27 automobila su u halama beogradskog sajma izloženi prvi put nakon sajma u Ženevi.

Istovremeno sa sajmom automobila održava se i sajam motocikala i bicikala pod nazivom Motopassion.

Na 35 hiljada kvadratnih metara publici se predstavlja i veliki broj proizvođača djelova i opreme.

Najveće zvijezde beogradskog salona su upravo vicepremijere - redizajnirani Mercedesovi modeli C klasa, limuzina i kupe, novi SLK, BMW serija 6 kabrio, audi A6 i RS3, hjundai i40, sitroen DS4, opel antara.

Tu je i jedan automobil koji je prvi put prikazan u Evropi – novi hjundai elantra.

Tradicionalno, izlagači su za ovu priliku obezbijedili popuste za kupovinu, pa se tako Renault Clio 1.2 16V sa troje vrata i paketom opreme Expression može pazariti za 9.490 eura, pežo 107 1.0E za 7.490 eura.a na primjer Subaru nudi popuste i do 4.000 eura.

Premijeru u regionu ima i prvo iz nove generacije potpuno električnih vozila - Peugeot iOn.

Mazda je premijerno prikazala specijalnu verziju za lokalno tržište, Mazdu2 Individual, čiji je stil osmislio modni dizajner Bata Spasojević.

Specifičnost ove manifestacije su i lijepe hostese, a zanimljivo je da su kao promoteri pojedinih marki pojevile i poznate ličnosti.

Tako je hjundai i40 otkrio pjevač Haris Džinović, a u promociji Opelovih noviteta je ulogu imala Nataša Bekvalac.

Radno vrijeme sajma je od 10 do 20 časova. Pojedinačne ulaznice koštaju 300 dinara. Parking košta 100 dinara na sat, a cjelodnevna parking ulaznica iznosi 600 dinara.a

Bonus video: