BMW serija 6 kupe – ultimativni auto snova

Novi veliki BMW sa dvoje vrata je preuzeo moderne smjernice dizajna bavarske marke, a pokretaće ga dva snažna turbobenzinska motora.
80 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.03.2011. 08:40h

BMW je predstavio seriju 6 kupe, pred javni debi ovog automobila na sajmu automobila u Šangaju.Napravljen da bude ultimativni “auto snova”, kupe se odlikuje prednjim dijelom u obluku “nosa ajkule”, a na njemu su najupečatljiviji elementi bi-ksenonski farovi i maska koja je nagnuta unaprijed.

Glavna osobina dinamičnog profila su prozori bez okvira, hromirani detalji, i C-nosači krova posebnog oblika. Pozadi ćete primijetiti dupli završetak auspuha, LED svjetla i spojler na poklopcu prtljažnika.

Kabina je opremljena visokokvalitetnim materijalima i raznim elementima luksuza kao što su sjedišta od kože Dakota, sjajno crni detalji, 7-inčni iDrive displej.

Veliki prtljažnik prima 460 litara. Na listi opcija su grijanje i ventilacija sjedišta, panoramski krov, Bang & Olufsen audio sistem i GPS navigacija na većem displeju od 10,2 inča.Što se tiče tehničkih stvarčica, serija 6 kupe nudi head-up displej (prikazivanje osnovnih informacija o vožnji u donjem dijelu vjetrobrana), kameru za vožnju unazad, pomoć pri noćnoj vožnji, pomoć pri parkiranju i sistem upozorenja za napuštanje trake.U početku prodaje, u ponudi će biti dva turbobenzinska motora. Model 640i će pokretati turbopunjeni 3.0-litarski redni šestocilindraš sa 320 KS i 450 Nm.

On auto ubrzava iz mjesta do 100 km/h za 5,4 sekunde i omogućava maksimalnu brzinu od 250 km/h. Uprkos ovim performansama, on je relativno štedljiv, a BMW deklariše 7,7 l/100km.Jači 650i pokreće tvin-turbo V8 zapremine 4,4 litra snage 407 konja i obrtnog momenta od 600 Nm. Sa njim, serija 6 do stotke ubrzava za 4,9 sekundi, maksimalna brzina je takođe ograničena na 250 km/h, a BMW navodi da vlasnik može da očekuje potrošnju od 10,4 l/100 km.

Informacije o cijenama još nijesu objavljene, a prodaja počinje na ljeto.

Bonus video: